VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

Spletna optimizacija za višjo pozicijo strani v iskalnikih

Spletna optimizacija (v angleščini Search Engine Optimization - SEO) je postopek predelave oz. priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki, kot je npr. Google, čim bolj učinkovito najdejo. Kakovostna spletna optimizacija bo določeno spletno stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrstila čim višje med ponujenimi rezultati. Brez optimizacije je pot do cilja, da bi bila vaša spletna stran najbolj obiskana spletna stran, precej daljša oziroma neuspešna.

Vas zanima, kaj je optimizacija nove spletne strani? Spletna optimizacija se v grobem deli na dva dela, in sicer na ''on-site'' in ''off-site'' optimizacijo. Optimizacija ''on-site'' se naprej deli na tehnično in vsebinsko spletno optimizacijo. Spletna optimizacija, ki poteka izven spletne strani (off-site), daje poudarek grajenju povezav oziroma linkov iz drugih spletnih strani in socialnih omrežij na našo spletno stran. Več kot ima neka stran povezav iz drugih strani na spletu, ki imajo sorodno, relevantno vsebino, bolj pomembna je na iskalnikih in višje so njene pozicije za ciljane ključne fraze.

WordPress SEO optimizacija je najbolj razširjena

Spletna optimizacijaSvetovno uveljavljeni sistem za urejanje WordPress je idealen za vsebinsko optimizacijo nove spletne strani, saj je že v osnovi tehnično postavljen za visoko uvrstitev na iskalnikih. Ne samo, da omogoča enostavno urejanje in dodajanje vsebine, WordPress SEO optimizacija dopušča tudi nadgradnjo z različnimi funkcionalnostmi. Te različne funkcionalnosti, se dodajajo v sistem v obliki dodatkov (modulov/vtičnikov).

Mnogi SEO vtičniki so povsem brezplačni, zato je WordPress SEO optimizacija lahko zelo ugodna. Po zaslugi prilagodljivega administracijskega okolja, ki ga prinaša WordPress, lahko vsakdo v podjetju upravlja z vsebino. Administracijska plošča je tako enostavna, da je usposabljanje novih sodelavcev za dodajanje in urejanje vsebine, stvar minut.

Optimizirane vsebine, spisane posebej za poslovni imenik vsi.si, in povezave s spletno stranjo vašega podjetja, bodo pripomogle k temu, da bo spletna optimizacija učinkovito prispevala k večjemu uspehu vašega podjetja. Obiščite nas.