Izbira barve fasade za zaščito in estetski videz

Izbira barve fasade je zaključna faza in zadnja poteza, ki definira končni videz objekta. Žal pa je tudi pravilna izbira barve fasade podvržena nekaterim omejitvam, saj mora zadostiti okusu lastnika objekta in hkrati tudi vsem veljavnim predpisom in urbanističnim standardom. Pri nas se zavedamo, da je izbira barve fasade za lastnika izziv, zato v podjetju Veli-beli pripravimo barvno študijo fasade, s katero končni rezultat vašega objekta vizualiziramo. Tako je izbira barve fasade dosti lažja.

VEČ O IZDELAVI FASADE


Obnova fasade v večstanovanjski stavbi in izbira barve fasade

Obnova fasade bloka je potrebna, kadar je zaključni sloj dotrajan. Prav tako je obnova fasade bloka nujna, če zaradi slabe izolacije prihaja do toplotnih izgub in posledično do visokih stroškov ogrevanja. Toplotne izgube povišajo stroške do 40 %, zato je obnova fasade v večstanovanjski stavbiveč kot upravičena investicija. Pokličite Veli-beli zidarstvo- fasaderstvo! Cenik naših storitev vas bo prepričal, da je to investicija, ki se splača. Preberite več tukaj:http://veli-beli.si/tag/obnova-fasade-v-vecstanovanjski-stavbi/

Za kakšne vrste fasad se lahko odločite?

Okolje, v katerem objekt stoji ali se gradi, neposredno vpliva tudi na izbiro najbolj primerne barve in ustrezne vrste fasade. Vrste fasade izbiramo glede na tip gradbene konstrukcije, saj so različni fasadni sistemi primerni za različne lastnosti podlage.

fasaderstvo cenikobnova fasade bloka

Kakšne pa so lahko fasade? Vrste fasade so lahko: kontaktne ali obložene (lesene, steklene, kamnite, obloge iz umetnih mas, kompozitnih materialov, vlaknocementnih plošč, pa tudi aluminijaste, pločevinaste, opečne ali keramične). V slovenskem prostoru so najbolj pogoste kontaktne vrste fasad, večslojni sistem pa je neposredno povezan s toplotno izolacijo objekta. Tudi izbira barve fasade je pomembna, saj predstavlja zaščitni zaključni sloj, ki še dodatno zavaruje izbrano fasado pred propadanjem.


Cenovno ugodna in kakovostna obnova fasade bloka

Obnova fasade bloka je lahko velik finančni zalogaj za etažne lastnike, vendar pa le kakovostna izdelava fasade zagotavlja dolgoročne prihranke pri ogrevanju. Najboljša izbira za profesionalno obnovo fasade bloka je podjetje Veli-beli zidarstvo-fasaderstvo. Cenik in reference lahko preverite na naši spletni strani!