Strešna kritina za ravne strehe – zagotovljena visoka kvaliteta

Strešna kritina je eden najpomembnejših elementov čisto vsakega objekta, saj ga ščiti pred različnimi vremenskimi vplivi in nam hkrati nudi občutek varnosti. Pri izbiri vrste strešne kritine zato pazimo na več dejavnikov, vključno s podnebjem, v katerem se objekt nahaja, arhitekturo objekta ter razmerje med kakovostjo in ceno, ki mu z drugimi besedami rečemo ekonomičnost. Vse več zanimanja je za kritine za ravne strehe, ki so estetsko prefinjene vendar funkcionalne zgolj v primeru, da je kakovost izdelave na najvišjem nivoju. Konstrukcija ravne strehe je namreč narejena tako, da potrebuje redno vzdrževanje ter primerno oskrbo, vključno s sanacijo, saj lahko v nasprotnem primeru pride do nezaželenega puščanja in zamakanja. Ko smo izbrali najprimernejšo strešno kritino glede na vrsto objekta in podnebje, v katerem se le-ta nahaja, se posvetimo vzdrževanju strehe, brez katerega se na strehi hitro pojavijo nepravilnosti. Z rednimi pregledi je mogoče hitro in enostavno odpraviti marsikatero nepravilnost ali težavo in se tako izogniti dodatnim stroškom, vendar se ljudje premalo zavedamo pomena rednih pregledov strešne kritine. Pomoč običajno poiščemo šele, ko se je težava pojavila, s čemer si zgolj povečamo stroške servisiranja, velikokrat pa je potrebno zaradi nerednih pregledov sanirati celotno streho.

Strešne kritine

Oglejte si našo spletno stran

Ključnega pomena je odkrivanje vodotesnosti ravne strehe

Čeprav so prav ravne strehe v sodobni arhitekturi zahvaljujoč zmernim stroškom gradnje, nizki teži in velikem širitvenem potencialu postale nepogrešljive in praktično nadomeščajo klasične oblike, je njihova izvedba zahtevna, če z njo nimamo izkušenj. Tako izvajalec del, kot tudi konstruktor, morata imeti dovolj izkušenj s tega področja, če želimo, da je rezultat kakovostna izvedba. Izbrati je potrebno primerno strešno kritino in nato poskrbeti za vodotesnost. Kadar gre za stanovanjski ali poslovni prostor, sta potrebni tako toplotna, kot tudi hidroizolacija, ki poskrbi za ustrezno odvodnjavanje. Konstrukcija ravne strehe bo s pravočasnim odkrivanjem morebitnih zamakanj, pravočasno sanacijo in rednimi servisnimi pregledi ohranila svojo funkcionalnost in estetsko dovršen izgled tudi po več letih, ne glede na vremenske razmere, ki jim bo objekt v tem času izpostavljen. Ker mora izvedba kritin za ravne strehe slediti specifičnim tehničnim zahtevam, jo zaupajte izključno strokovnjakom z izkušnjami. V podjetju ILD vam bomo z veseljem priskočili na pomoč!

Ohranite kvaliteto strešne kritine z rednim vzdrževanjem

V podjetju ILD smo specializirani ne le za pregled streh, temveč tudi za vzdrževanje strešnih kritin. Vsakodnevno se srečujemo z odpravljanjem različnih težav na strehah, ki so posledica nerednih pregledov, zato smo se odločili, da bomo v naš program storitev uvedli redno preventivno servisiranje. Na podlagi periodičnega servisiranja strešnih kritin pomagamo našim strankam zmanjšati stroške, saj sproti odpravimo težave, ki bi lahko v primeru ignoriranja vodile v še večje težave in potrebo po sanaciji. Servisiranje pri nas vključuje: izdelavo servisne knjižice, odpravljanje napak, preventivno odstranjevanje potencialnih težav, zaščitne premaze, čiščenje žlebov in odtokov ter montažo dodatne opreme. Želimo, da se ljudje pričnemo zavedati, da so lahko že majhne poškodbe v primeru, da jih spregledamo, usodne za celotno streho in lahko vodijo v potrebo po zamenjavi celotne strešne kritine, v skrajnem primeru pa lahko poškodujejo celo bivalni prostor. Cilj preventivnih del, ki jih izvajamo v ta namen, je pravočasno popravilo morebitnih poškodb na ravni ali klasični strehi. Če razmišljate o zamenjavi ali sanaciji strehe, ali pa bi si želeli zagotoviti redne servise, potem razmislite o tem, da nas kontaktirate in si pridobite odgovore na vsa vaša vprašanja.

Kritina za ravne strehe

Preberite si o vzdrževanju strešne kritine