Sončna elektrarna za samooskrbo doma

Sončna elektrarna je naprava, ki pretvarja sončno sevanje v električno energijo kar pri vas doma. Če si želite samooskrbe in prihranka pri električni energiji, priporočamo, da razmislite o sončni elektrarni. Delovanje je neslišno in okolju popolnoma prijazno, saj izkorišča za pridobivanje elektrike obnovljive vire iz okolja.


Sončna elektrarna - izračun moči

Sončna elektrarna - izračun moči zmeraj opravimo pred postavitvijo sončne elektrarne. Izračun upošteva dnevno uporabo električne energije in cilj, ki ga želimo doseči. Kako poteka izračun sončne elektrarne? Moč natančno izračunamo tako, da zjutraj popišemo števec električne energije, postopek pa ponovimo še zvečer. Na ta način ugotovimo, koliko kW energije smo porabili v enem dnevu, količino pa delimo s številom ur, ki so pretekle med prvim in drugim merjenjem. Dobljen rezultat pomeni moč, ki bo primerna za optimalno delovanje sončne elektrarne. Priporočamo natančen izračun sončne elektrarne, saj bi morebiten višek dobavitelju prenesli brezplačno.

Postavitev sončne elektrarne

Vsem, ki si želijo in premišljujejo o samooskrbi z električno energijo, priporočamo sončno elektrarno. Gradbeno dovoljenje ni potrebno v primeru, da se odločite za izgradnjo sončne elektrarne na strehi ali fasadi stavbe, v primeru, da bi jo želeli postaviti kje drugje, pa je nujno potrebno najprej pridobiti gradbeno dovoljenje. Sončna elektrarna bo v tem primeru pomenila nekoliko večjo investicijo. V podjetju Sol Navitas je mogoče kupiti posameznie elemente za izgradnjo sočne elektrarne, kjer izvajalca za postavitev izberete sami, ali pa kompletno storitev: prodaja in profesionalna izdelava sončne elektrarne na ključ. A ne glede na to, kako se boste odločili, ste lahko prepričani, da boste z našo sončno elektrarno popolnoma zadovoljni, saj zagotavljamo le najvišjo kvaliteto in najboljši izkoristek.


VEČ O IZGRADNJI IN CENI SONČNE ELEKTRARNE