subvencija sončne elektrarne v Sloveniji

Sončna elektrarna za vikend - različni seti za mini sončne elektrarne

Sončna elektrarna za vikend je namenjena za napajanje razsvetljave, RTV, haldilnikov, črpalk, malih gospodinjskih strojčkov ipd. Velikost in vrsta sistema je odvisna od električnih porabnikov v sistemu. Sončna elektrarna za vikend vsebuje vse potrebne komponente za hitro in enostavno montažo solarnega sistema.


Če nimate možnosti priklopa na električno omrežje, vam podjetje Sol Navitas d.o.o. ponuja rešitev: seti za mini sončne elektrarne. Namenjeni so proizvodnji električne energije za lastne potrebe, uporabljajo pa se tam, kjer ni možnosti priklopa na javno električno omrežje.

Sončna elektrarna za vikend prinaša številne prednosti

Sončna elektrarna za vikend predstavlja prilagodljiv in zanesljiv energetski vir, ki je lahko osnovni ali rezervni vir energije. Predostmi, ki jih prinaša sončna elektrarna glede na izkušnje uporabnikov, so tudi: neodvisnost od distribucijskega omrežja ter nihanja cen električne energije, morebitnih izpadov ali redukcije električne energije, niso potrebna posebna dovoljenja elektrodistributerjev, s priklopom na obstoječ električni generator sončna elektrarna za vikend omogoča manjšo porabo goriva.

izkušnje s sončno elektrarno na vikendu

Glavni princip sončne elektrarne je, da sončno energijo pretvori v električno, to pa naredi s pomočjo sončnih celic, ki so osnovni gradniki fotonapetostnih modulov. Izkoristek sončne elektrarne je odvisen od globalnega sončnega obsevanja, kakovosti fotonapetostnih modulov in razsmernikov. Pa tudi od tega, kako dobro ste pri načrtovanju upoštevali dejavnike okolja in stavbe.


Sončna elektrarna v Sloveniji zelo priljubljena

Za priljubljenost sončnih elektrarn skrbi tudi država, saj spodbuja investicijo v sončno elektarno s podelitvijo subvencij. Če vas zanima sončna elektrarna, je subvencija s strani Eko sklada prava odločitev. Eko sklad lahko krije do petine stroškov nakupa in montaže samooskrbne sončne elektrarne v Sloveniji.


V aprilu 2017 so prišli novi svežnji Ekosklad subvencij. Tokrat država ne subvencionira vsako kWh, ki jo proizvede sončna elektrarna, temveč je subvencija vezana na velikost elektrarne in izplačana ob zaključku investicije. Velikost sončne elektrarne v Sloveniji določimo glede na porabo električne energije in pokrivanje te s samopreskrbo. Dodatno država subvencija za sončne elektrarne s podelitvijo ugodnih Ekosklad kreditov.

VAS ZANIMA KAJ JE NET METERING?