SONČNA ELEKTRARNA NA STREHI - DELOVANJE IN CENA

Sončna elektrarna

Sončna elektrarna je celovit sistem elementov, s katerim pretvorimo sončno energijo v električno energijo. Pretvorba energije je čista, tiha in, kar je najpomembnejše, okolju prijazna. Poznamo več vrst sončnih elektrarn: sončna elektrarna na strehi (klasična, najbolj razširjena, postavitev možna na vseh vrstah kritin), prostostoječa sončna elektrarna (primerna za neizkoriščena zazidljiva zemljišča), integrirana sončna elektrarna (nadomesti kritino objekta), otočni sistemi (samozadosten sistem, ki ni priključen v omrežje). Sončne elektrarne za svoje delovanje uporabljajo sončno energijo, zato je kar nekaj argumentov, zakaj je postavitev sončne elektrarne na strehi zelo pametna odločitev. Prvi je uporaba sončne energije - obnovljiv vir energije, ne onesnažujemo okolja, električno energijo lahko prodamo, sončna energija je neomejena. Če torej razmišljate o postavitvi sončne elektrarne na vašo streho, je podjetje Sol Navitas pravi naslov za vas. Smo eno največjih in strokovnih podjetij za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji. Največji poudarek dajemo kakovosti. Naše sončne elektrarne po ugodni ceni dajejo najvišji donos na vložena sredstva in zagotavljajo učinkovito delovanje vsaj 30 let. Pred postavitvijo sončne elektrarne na strehi opravimo vse potrebne izračune. Sončne elektrarne so zares donosna naložba. Sončne elektrarne so tudi v Sloveniji postale priljubljen način pridobivanja energije. Razlog za to gre iskati pri vse večji ekološki osveščenosti ljudi, k temu pa so pripomogle tudi višje odkupne cene energije, pridobljene na tak način.

CENIK SONČNIH ELEKTRARN

IZRAČUN MOČI PRED POSTAVITVIJO SONČNE ELEKTRARNE

Če ste se odločili za postavitev sončne elektrarne, potem je potreben natančen izračun moči oziroma določitev maksimalne moči elektrarne, ki jo je mogoče postaviti na objekt ali streho. Sončno elektrarno ima lahko vsak, ki ima primeren objekt oziroma zemljišče za postavitev sončne elektrarne. Električno energija pridobljeno na tak način lahko uporabimo tako, da jo pošiljamo v električno omrežje, da jo prodajamo in ustvarjamo dobiček. Če se odločite za prodajo elektrike, se vam bo začetna investicija povrnila po približno petnajstih letih. Potem boste lahko na trgu nastopili kot neodvisen ponudnik električne energije in jo prodajali po tržni ceni.

Sončna elektrarna na strehi

SONČNA ELEKTRARNA TUDI NA RAVNI STREHI

Ne glede na to, kakšno streho imate, postavitev sončne elektrarne je mogoča. Gre za klasično postavitev sončne elektrarne, ki jo lahko postavimo na vse vrste kritin in strehe različnih naklonov, tudi ravne strehe. V našem podjetju smo izdelali lastno inovativno konstrukcijo iz aluminija, na katero montiramo sončno elektrarno. Gre za trdno in stabilno konstrukcijo po konkurenčni ceni, ki je odporna na neugodne vremenske razmere, je lahka, ščiti streho in ima dolgo življenjsko dobo.