Klavirska harmonika za otroke - cenaHarmonika - cena odvisna od namena uporabe

Poznamo različne harmonike, najbolj poznani pa sta diatonična in klavirska harmonika. Klavirska harmonika ima prepoznavne črno-bele tipke ter basovske gumbe. Ima od 2-16 registrov, ki spreminjajo zvok harmonike. Zrak dovajamo s pomočjo meha. Z močjo vlečenja meha tudi uravnavamo glasnost harmonike. Klavirska harmonika je eden glavnih inštrumentov alpskega stila narodnozabavne glasbe.
Pri diatonični harmoniki pa je postavitev tipk popolnoma drugačna. Namesto klavirskih tipk so na obeh straneh harmonike gumbi. Ker je bolj zahtevna za igranje, diatonična harmonika ni primerna za začetnike, še zlasti ne kot harmonika za otroke. V naši ponudbi pa imamo tudi klavir za začetnike.

HARMONIKA ZA OTROKE


Pred nakupom harmonike razmislite, kako pogosto jo nameravate uporabljati in kakšna vrsta bi bila glede na lastnosti najbolj primerna. V primeru, da nameravate na harmoniko igrati bolj ljubiteljsko in le ob posebnih priložnostih, vam priporočamo, da izberete harmoniko, katere cena ni preveč visoka. Če pa igranje na harmoniko jemljete bolj resno in se s tem ukvarjate tudi profesionalno, pa morata biti kakovost in dolga življenjska doba na prvem mestu. Cena harmonike je v tem primeru drugotnega pomena.
Znano je, da spadajo diatonične harmonike med nekoliko dražje instrumente. Začetniki si zato harmoniko največkrat kar izposodijo, da vidijo, kako jim bo učenje šlo, šele nato kupijo svojo prvo harmoniko. Tako diatonična kot klavirska harmonika za otroke in odrasle vas po ugodni ceni čakata v trgovini Music Max.

UČBENIKI ZA GLASBENE ŠOLE


Klavirska harmonika - cenaHarmonika za otroke - ugodna cena v trgovini Music Max

Harmonika za otroke ima enak obseg igranja kot večja harmonika, npr. klavirska, gumbi so manjši in razporeditev, se pravi razmak, in trdota gumbov je prilagojena otroški roki. Otrok ne more uspešno igrati s preveliko in predvsem pretežko harmoniko. To bi pomenilo preveliko obremenitev hrbtenice.

Se želite naučiti igranja na harmoniko? Obiščite našo spletno trgovino, kjer boste po ugodni ceni dobili vse potrebno. Harmonika za otroke je na voljo tudi na obroke. Cena harmonike še nikoli ni bila tako ugodna. Vabljeni.

V naši ponudbi imamo tudi bobne in klaviature.