Klaviature – elektronska klaviatura Roland v samem vrhu

 

Ugodne elektronske klaviatureKlaviature, skupino črnih in belih tipk, razvrščenih v točno določenem zaporedju, najdemo pri glasbenih inštrumentih, pri katerih so tipke sestavni del mehanizma za proizvajanje zvoka. Pritisk na posamezno tipko povzroči, da glasbilo zaigra točno določen ton. Osnovna klaviatura obsega 12 tonov (7 diatoničnih in 5 kromatičnih), v okviru ene oktave. Glasbena elektronska klaviatura lahko ustvari tudi zvoke drugih glasbil kot tudi zvoke, ki jih do sedaj še niste slišali.
Odločitev, katere klaviature kupiti, je lahko zelo težka. Zlasti za nekoga, ki je pri tem šele začetnik in ne ve na katere lastnosti mora biti pozoren in ali izbrati električni ali digitalni pianino. Na trgu je široka izbira proizvajalcev, ki ponujajo različne vrste klaviatur, prilagojene za različne stile in glasbene žanre.
V spletni trgovini MUSIC MAX so vam na voljo električne klaviature (Yamaha, Roland in Casio) in ojačevalci zanje ter digitalni klavirji, pribor za pianino in harmonike. V ponudbi električnih klaviatur se poleg synthov, aranžerjev, zvočnih modulov ter MIDI klaviatur nahaja tudi elektronska klaviatura za domačo in profesionalno uporabo.

 

 

Roland klaviature za različne stile in glasbene žanre

Sintetizator je eden izmed bolj razširjenih glasbil s klaviaturami. S pomočjo elektronskih vezij se zvoki proizvajajo elektronsko. Pianino je v resnici manjši klavir, pri katerem so strune obrnjene vertikalno. Po zvenu zvoka mu je zelo podoben digitalni pianino, ki pa ima nekaj priročnih prednosti. Ne vsebuje namreč strun, zato ni potrebna njihova nastavitev, ponuja več različnih zvokov od običajnega, večina modelov je manjših in lažjih ter občutno cenejših. Dobra lastnost s katero se ponaša ta elektronska klaviatura je tudi ta, da ima priključek za slušalke.

 

 

Elektronska klaviatura po ugodni ceni v MUSIC MAX

Med proizvajalci električnih klaviatur so najbolj priljubljeni Casio, Yamaha in Roland klaviature. Klaviature pri električnem pianinu sestavlja 66 ali 88 tipk. Slednji je primeren za vse, ki se učijo igrati klasično glasbo, medtem ko je za večino glasbenikov zadovoljivo tudi manjše število tipk.
Še ena stvar o kateri se boste morali odločiti je, ali želite, da imajo klaviature že vgrajene zvočnike ali jih boste kupili naknadno. Če boste na pianinu skladali glasbo, potem morate preveriti, kako se bo ta obnesel v povezavi z vašim računalnikom.

Za učenje električne klaviature (npr. Yamaha ali Roland) ni nikoli prepozno. Pomembno je le, da imate dovolj veliko željo, veselje in trdno voljo. Zato nikar ne odlašajte in se še danes odločite za klaviaturo po vašem okusu.

Vabljeni v spletno trgovino MUSIC MAX.

 

 

MUSIC MAX d.o.o. | Ugodna prodaja glasbil in glasbene opreme

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
MUSIC MAX trgovina, proizvodnja, storitve, d.o.o.
Naslov
Levstikova ulica 1D
3000 Celje
Spletna stran
E-pošta
03 4925351
Seznam fraz
klaviature, roland klaviature, elektronska klaviatura
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA