Studijski dinamični mikrofon - pevskiPevski mikrofoni obvezna oprema za nastopajoče

Mikrofon je naprava, ki spreminja zvok v električno napetost. Gre za enega najbolj široko uporabljenih delov avdio opreme, ki ga uporabljamo zlasti na javnih nastopih (predavanja, glasbeni nastopi, govori). Moderni pevski mikrofoni prekašajo uho v frekvenčnem obsegu, kakor tudi v dinamičnem smislu (dinamični mikrofon lahko registrira zvok, ki bi poškodoval uho).
Na voljo so različne vrste mikrofonov z različnimi tehničnimi lastnostmi, zato je pred nakupom mikrofona treba razmisliti o tem, za kakšen namen in ob kakšnih priložnostih se bo mikrofon uporabljal, saj je od tega odvisno, kakšna vrsta sploh pride v poštev.

PEVSKI MIKROFON


Žični in brezžični ročni pevski mikrofoni - studijski mikrofon

Najbolj klasični so žični ročni pevski mikrofoni, ki veljajo za zanesljive, vendar jih je treba uporabljati s kablom, ki lahko ovira sprehajanje po odru. Brezžični ročni mikrofon omogoča lažje gibanje, saj pri njem nismo omejeni z žico, vendar pa je čas delovanja odvisen od baterije. Poleg tega pa lahko ti pevski mikrofoni slabše delujejo na nekaterih mestih. Za vse tiste, ki med svojim nastopom potrebujejo proste roke, so na voljo naglavni pevski mikrofoni.
Studijski mikrofon je namenjen uporabi v snemalnih studiih in zato potrebuje frekvenčno karakteristiko, ki meri občutljivost v slišnem območju med 30 in 16.000 Hz. Studijski mikrofon mora zagotavljati nizek šum pri aplikacijah, kot so vokali, tolkala in razni drugi inštrumenti. Uporabimo lahko ročni, kravatni ali mikrofon na stojalu.

SHOTGUN MIKROFON


Dinamični mikrofon - najbolj množično uporabljena vrsta mikrofonov

Dinamični mikrofon deluje preko elektromagnetne tuljave. Zanj je značilno, da deluje kljub vlagi, prahu in poškodbam, saj je zelo malo delov, ki jih lahko zlomimo, in ne potrebuje kabla za napajanje. Majhna premična indukcijska tuljava, ki je nameščena na magnetno polje trajnega magneta, je pritrjena na membrano. Ko membrana vibrira, se tuljava premakne v magnetno polje, ki v tuljavi preko elektromagnetne indukcije proizvede spremenljiv tok.

Vas zanimajo mikrofoni za bobne? Obiščite nas. V naši ponudbi pa tudi mešalne mize, činele za bobne, bobni, kitare ipd.Pevski mikrofon - dinamični