Strune za akustično kitare - cenaStrune za klasično, akustično in električno kitaro

Tako kot se med seboj razlikujejo kitare, se med seboj razlikujejo tudi njihove strune. Glavna razločitev je seveda na vrsto kitare, ki jo igramo. Tako poznamo strune za električno, akustično in klasično kitaro ter strune za bas kitaro. Bas ima lahko 4 do 5 strun, ki pa so debelejše od strun za akustično ali klasično kitaro. Zato se tudi menjajo redkeje - ob nekem zmernem, povprečnem igranju le 1- do 2-krat na leto. Menjava strun je seveda odvisna od količine in vrste igranja, praviloma pa naj bi strune (npr. za klasično kitaro) menjali vsaj na vsake dva do tri mesece. Strune namreč čez čas izgubijo svojo prožnost in intenzivnost vibracij, kar se odraža v manj čistem zvoku.

STRUNE ZA KLASIČNO KITARO


Kako izbrati strune za električno, akustično in klasično kitaro?

Pri nakupu strun za kitaro moramo biti pozorni na to, za katero vrsto kitare jih kupujemo. Klasični kitari namreč lahko namestimo samo najlonske strune, medtem ko so strune za akustično kitaro lahko tudi kovinske. Ker je za začetnike lahko igranje na kovinske strune precej težje, saj so te manj prijazne do prstov, je klasična kitara odlična izbira za prvo kitaro.
Strune za klasično kitaro ločimo tudi po debelini, ki je izražena v milimetrih. Debelejša kot je struna, trša je. Standardna debelina strune je 09 - 42, s katero so opremljene vse kitare po svetu, ki so uglašene na normalno uglasitev (E' 440 Hz).


Strune za klasično kitaro - cenaStrune za kitaro - ugodna cena spletne trgovine z glasbili Music Max

V ponudbi spletne trgovine z glasbili Music Max so tudi kakovostne strune za kitaro priznanih proizvajalcev, kot so D'Addaria, La Bella in GHS. Na voljo so tudi strune za klasično kitaro Savarez, strune za akustično kitaro Elixir in Fender ter strune za električno kitaro Ernie Ball. Poleg kompleta strun je možen tudi nakup posamezne strune za kitaro. Cena je zelo ugodna. Obiščite nas.

Na voljo tudi kitara za otroke.

UGLASITEV KITARE