Uglasitev kitare po posluhu ali z uglaševalcem

Če ste se začeli igrati kitaro, potem med obvezna znanja spada tudi uglasitev kitare in seveda menjava strun. Uglasitev kitare poteka na več različnih načinov, in sicer po posluhu ali z uglaševalcem. Predvsem za kitariste začetnike je najbolj primeren način uglasitve kitare s pomočjo uglaševalca. Preden lahko uglasimo kitaro po posluhu se moramo navaditi zvoka kitare. Uglaševalci so danes na voljo povsod in dostopni po nizkih cenah. Poleg pestre ponudbe akustičnih in klasičnih kitar, akustičnih električnih kitar in električnih kitar za začetnike ugodne uglaševalce najdete tudi v prodajalnah MusicMax.

Uglasitev kitareKako poteka uglasitev kitare?

Uglasitev kitare se seveda razlikuje tudi po tem ali uglašujete električno kitaro za začetnike ali akustično električno kitaro. Uglasitev kitare lahko poteka na različne načine, cilj uglasitve pa je, da se lahko prijema akorde in igra glasbene lestvice s čim manjšimi premiki roke in prstov po vratu kitare. S pomočjo uglaševalca, ki ga poleg tablatur za kitaro najdete v prodajalnah MusicMax, bo uglaševanje kitare preprosto in hitro.

Električna kitara za začetnike

Veliko ljudi preskoči učenje kitare na klasični ali akustični kitari in se že takoj na začetku odloči za igranje električne kitara za začetnike. Posebnost električne kitare je povezava z ojačevalcem, s katerim lahko uravnavamo glasnost inštrumenta in čistost melodije. Na trgu je tako široka paleta električnih kitar za začetnike (med njimi najdeš tudi kombinirane elektro akustična kitara Ibanez) zato je včasih izbrati pravo resnična misija nemogoče. V prodajalni MusicMax bomo našli pravo kitaro in paket dodatne opreme, ki bo ustrezala vašim željam in seveda vam bo cenovno ugajala.

Akustična električna kitara

Tudi razvoj kitar je v koraku s časom in tako lahko na tržišču dobite tudi akustično električno kitaro, ki ima lastnosti akustične kitare, le nam omogoča preklopitev na ozvočenje in s tem lahko vibracije strun preneseš v električno obliko.

Med kupci je zelo popularna elektro akustična kitara Ibanez, saj so med akustičnimi električnim kitarami ponujajo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

Če kupujete svojo prvo kitaro vam svetujemo, da zraven nakupite tudi vso dodatno opremo in knjigo tablatur za kitaro, ki vam bo pomagala pri procesu učenja.