Pošlji povpraševanje

Lesena ostrešja in njihova izdelava - izberite kakovosten les za ostrešje

Lesena ostrešja so enostavna za izdelavo in ekološka. Izdelava ostrešja je ugodna in varna, samo ostrešje pa zagotavlja dobro varnost in udobje bivanja. Ostrešja iz lesa so najpogostejša izvedba strešnih konstrukcij, saj les kot gradbeni material namreč ponuja številne prednosti.

Prednosti lesenih ostrešij pred ostrešji iz drugih vrst materialov:

  • elastičnost, ki je izrednega pomena za izdelavo ostrešja,
  • lesena ostrešja niso elektrostatična,
  • les je naravni material, zaradi katerega ostrešje diha, hkrati pa ima ostrešje zmožnost regulacije vlage v prostoru,
  • les dobro duši zvok, zato leseno ostrešje tako predstavlja dodatno zvočno izolacijo,
  • naravni izvor materiala pomeni tudi, da ostrešje iz lesa ne vsebuje strupenih snovi, ki bi lahko škodljivo vplivale na zdravje,
  • les predstavlja ugodno razmerje med težo in trdnostjo.

IZDELAVA LESENEGA OSTREŠJA

Lesena ostrešja imajo tudi slabosti, ki so vezane predvsem na naravne zakonitosti lesa kot materiala, zato se redkeje uporabljajo pri večjih objektih.

Izdelava lesenega ostrešja iz kakovostnega lesa

Izdelava ostrešja iz lesa je starodavna obrt, ki se je skoraj izgubila s prihodom novih materialov. Mizar Volčja Draga je naša blagovna znamka, ki je bila zasnovana pred šestdesetimi leti. Po 2. svetovni vojni je bilo potrebno prenoviti mnogo hiš. Lesena ostrešja zaradi svojih številnih prednosti in enostavne dostopnosti materiala predstavljajo osnovo za izdelavo ostrešij v Sloveniji. Les za ostrešje pridobivamo samo iz najboljšega lesa jelke in smreke. Pri tem ne pozabljamo na stare modrosti, ki jih strogo upoštevamo pri sečnji in razrezu lesa.

Izdelava ostrešja za enostanovanjske objekte

Leseno ostrešje je po nivoju težavnosti izdelave med lažje izvedljivimi strešnimi konstrukcijami. Poleg vseh prednosti, ki jih nosi les kot material, je izdelava ostrešja mogoča tudi v samogradnji. Za izdelavo namreč ni potrebna posebna gradbena mehanizacija, priporoča pa se gradbeni mojster, ki bdi nad izvedbo. Ostrešja, ki se gradijo danes, se še vedno v večini gradijo kar s pomočjo sosedov in lokalnega “mojstra”. Izdelavo ostrešja pa bi morali prepustiti strokovnjakom, saj morajo biti le-ta izdelana natančno in trdno, v nasprotnem primeru lahko namreč pride do kasnejših neželenih zapletov.

Les za ostrešje je pridobljen v Sloveniji in obdelan v skladu s tradicijo in najsodobnejšimi zahtevami

Les za ostrešje je lahko iz sveže rezanega, umetno osušenega ali iz lepljenega lesa. Les, ki je v celoti pokrit in skrit očem, lahko ostane v naravni obliki. Če pa je les za ostrešje viden in nosi tudi estetsko funkcijo, se ponavadi uporablja lepljen les. Pri lesu, ki je izpostavljen različnim vremenskim razmeram, poskrbimo za ustrezno zaščito.

V našem podjetju izdelujemo tudi lesene ograje, lesena otroška igrala in lesene stenske obloge.

Mizar Volčja Draga | Lesena ostrešja, izdelava ostrešja, les za ostrešje- povezave do naše spletne strani: