Pošlji povpraševanje

Leseni stropovi, leseni podi in lesene obloge - les je najbolj »in«

Leseni stropovi in kakovostni stropniki? Odločitev je samo vaša!

Leseni stropovi, podi in lesene stenske obloge so bili včasih najpogostejša izbira. Dandanes se za popestritev notranjosti domov uporabljajo moderni materiali, ki pa velikokrat delujejo zelo hladno. V podjetju Mizar Volčja Draga zato pristajamo na les. Za poživitev vašega stropa in prostora so kot nalašč leseni stropovi in stropniki. Tako stropniki kot leseni stropovi so na voljo v najrazličnejših vrstah lesa. Poleg tega, da nam lesene obloge dajejo občutek domačnosti, pa njihova vloga ni le estetska, ampak učinkujejo tudi kot izolacija, saj leseni stropi, posebej v vrhnjih nadstropjih hiš, preprečujejo izgubo toplote in hkrati ščitijo, da od zunaj mrzel zrak ne vdira v prostore. Klasični leseni stropovi so lahko obogateni z različnimi stebri in stropniki iz lepljenega lesa. Stropniki so v bistvu različno presekani lepljeni leseni nosilci, ki v hiši pričarajo vzdušje starinskosti in vzbudijo spomin na naše stare očete.

OGLEJTE SI NAŠE REFERENCE

Lesene obloge: notranje in zunanje lesene stenske obloge

Lesene obloge niso le stvar starejših hiš in koč, temveč so primerne tudi za novejše objekte in sodobne hiše. Tudi les je lahko moderen, zato vam svetujemo, da se osredotočite na lesene stenske obloge iz različnih vrst lesa:

  • češnja,
  • smreka,
  • jelka,
  • macesen, idr.

Stene vam lahko obložimo s polnili iz raznovrstnih materialov. Lesene obloge pa nimajo le popestritvene funkcije, ampak tudi izolativno. Lesene stenske obloge vas bodo ščitile pred hrupom in mrazom ali vročino. V družbi Mizar Volčja Draga obloge iz lesa tudi strokovno obdelamo, obrusimo in polakiramo v tistem odtenku (rumena, mahagonij itd.), ki se najbolj poda vašemu prostoru in okolici. Med lesene stenske obloge štejemo tudi opaž, ki daje velikokrat vtis stare podeželske krčme in varuje steno pred umazanijo. Obloge iz lesa so idealna rešitev za tiste, ki želite biti moderni, tradicionalni in preprosti v enem. Optično povečajo prostor, hkrati pa vas tudi pomirjajo, zato so idealne za spalnice in dnevne sobe. Ravno tako pa se vam bodo spočile oči, tudi ko se boste po napornem dnevu vrnili iz službe in vašo hišo zagledali, namesto v omet, »oblečeno« v lesene obloge.

Leseni podi - tudi zunanji leseni podi za dopolnitev vašega vrta

Gradbeni mojstri uporabljajo mnogovrstne talne podlage, ki so tudi po kakovosti različne. Prepričani smo, da so leseni podi iz masivnega lesa ena najboljših možnih rešitev za ureditev vašega stanovanja, hiše ali celo vrta. Leseni podi, ki jih polagamo na betonska tla, so od tal ločeni z nosilnimi lesenimi letvami, tako da lahko vmes enostavno vstavite toplotno ali zvočno izolacijo, da se zvok ne prenaša v spodnji prostor. Podi so narejeni iz desk, ki ustvarjajo prijeten občutek toplega in mirnega doma. Talne lesene obloge so edinstvene za ljudi, ki imajo velikokrat mrzle noge. Poleg notranjih lesenih podov pa obstajajo tudi zunanji leseni podi, ki so primerni za vrtove, terase in površine okrog bazenov. S svojo naravnostjo dopolnijo okolico vašega doma.

Po vaših željah vam izdelamo tudi lesene vrtne ograje, okna in lesena notranja vrata.

Mizar Volčja Draga | Leseni stropovi, stropniki, leseni podi - povezave do naše spletne strani: