Iskanje zaposlitve – kako do službe

Iskanje zaposlitve preko portalaIskanje zaposlitve lahko pospešimo, če se iskanja zaposlitve lotimo resno in sistematično, na vseh možnih mestih. Za začetek pomislite, če poznate koga, ki dela v panogi, v kateri bi si želeli delati. Zakaj mu ne bi rekli: ''Iščem delo oz. zaposlitev, ali veš za kakšno prosto delovno mesto?'' Prosite tudi svoje družinske člane, prijatelje in znance, naj se o prostih delovnih mestih pozanimajo pri ljudeh okoli sebe. Prav tako je koristno stopiti v stik z nekdanjimi delodajalci ali sodelavci, s katerimi ste imeli dobre odnose.
Vse več ljudi za iskanje zaposlitve uporablja splet. Odlično orodje predstavlja zaposlitveni portal. Zaposlitev lahko najdete tudi, če enostavno pokličete ali se oglasite v želenem podjetju ter povprašate, ali imajo kakšne potrebe po novih kadrih.

 

 

Zaposlitveni portal – poiščite zaposlitev preko spleta

Portal za zaposlitev predstavlja pomembno orodje za iskanje zaposlitve, saj povezuje iskalce zaposlitve in delodajalce. V primerjavi s časopisi in ostalimi mediji, kjer lahko najdemo zaposlitvene oglase, je uporaba zaposlitvenega portala za iskanje zaposlitve veliko bolj praktična. Ogledamo si lahko le spisek tistih oglasov, ki ustrezajo našim kriterijem, kar nam vzame manj časa kot listanje po časopisu.
Portal za zaposlitev nam pomaga tudi z različnimi koristnimi nasveti, npr. kako napisati prošnjo za zaposlitev in življenjepis. Oboje lahko shranimo na svoji uporabniški strani portala za zaposlitev in sta nam tako dostopna vedno in povsod. Svoj življenjepis lahko vnesemo tudi v bazo življenjepisov, po kateri delodajalci iščejo kandidate, ki ustrezajo zahtevam za zasedbo njihovega delovnega mesta.

 

 

Kako napisati prošnjo za zaposlitev, da bo ta prepričala delodajalca

Za uspešno iskanje zaposlitve je dobra prošnja lahko ključna. Toda, kako napisati dobro prošnjo za zaposlitev, s katero boste pritegnili pozornost delodajalca, da vas bo povabil na zaposlitveni razgovor? Pravega recepta žal ni. Tako kot so različne zahteve delovnih mest, so različni tudi delodajalci. Pomembno pa je, da si za pisanje prošnje za zaposlitev vzamete čas in da ste pri pisanju jasni, kratki in jedrnati ter pošteni.
Prošnja za zaposlitev ima obliko uradnega dopisa in jo sestavljajo:

  • glava: podatki pošiljatelja (v levem zgornjem kotu), kraj in datum pisanja (v desnem zgornjem kotu) ter podatki o naslovniku (v levem zgornjem kotu pod podatki pošiljatelja);
  • jedro: opredelitev namena, nagovor in opis izkušenj;
  • zaključek: poziv, naj se naslovnik na vaš dopis odzove in prijazen pozdrav; ter
  • priloge.

 

Če vas zanima, kako napisati prošnjo za zaposlitev, ali če vas zanima, kakše možnosti zaposlitve nudi Gorenjska, vas vabimo, da nas obiščete. Iskanje zaposlitve še nikoli ni bilo tako enostavno.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
iskanje zaposlitve, portal zaposlitev, kako napisati prošnjo za zaposlitev
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA