Zaposlitveni portali in brskanje med ponudbami za zaposlitev

Zaposlitveni portali so izjemno koristna pridobitev, zaradi katere je pregledovanje ponudb za zaposlitev mnogo bolj enostavno in časovno manj zamudno kot v preteklosti.

 


Izkoristite prednosti sodobne tehnologije

Ponudba za zaposlitev in prošnjePo eni strani so sicer prednosti zaposlitvenih portalov v primerjavi s tradicionalnimi načini iskanja zaposlitve očitne, vendar le v primeru, da jih znate izkoristiti, kar pa žal ne velja za vse. Predvsem nekoliko starejša generacija se namreč sooča s precej težavami pri uporabi najsodobnejših tehnoloških pripomočkov, posledično pa z omejenimi možnostmi pri iskanju redne zaposlitve. Ena od pomembnejših storitev, ki jih ponujamo v Kadroomu, je tako tudi informiranje naših strank o lastnostih in funkcijah, ki jih imajo zaposlitveni portali. Tako se bomo denimo naučili pravilno uporabljati iskalnik za lažje pregledovanje ponudb za zaposlitev, ki se vsakodnevno objavljajo na zaposlitvenih portalih, ponudili pa vam bomo še ogromno koristnih informacij in nasvetov za to, kako izkoristiti prednosti interneta, zaradi česar boste postali precej bolj konkurenčni kot doslej.

 


Pisanje prošnje za zaposlitev

Konkurenčnost pa boste precej povečali tudi s tem, da se izmojstrite v pisanju prošnje za zaposlitev. Kljub temu da pisanje prošnje za zaposlitev ne sme biti generično oziroma šablonsko, ampak prilagojeno konkretni ponudbi za zaposlitev (če ta obstaja), poznamo nekaj splošnejših napotkov, ki jih je dobro upoštevati pri pisanju prošnje za zaposlitev. V Kadroomu tako namenjamo tudi precej pozornosti seznanjanju naših strank s temi napotki, po želji pa vas usmerjamo tudi pri povsem konkretnem pisanju prošnje za zaposlitev, in to ne le takšne, ki se nanaša na objavljeno ponudbo za zaposlitev, ampak se bomo naučili tudi, kako napisati vlogo za zaposlitev v primerih, ko ni bil objavljen razpis. Postopek je namreč v takšnih situacijah nekoliko drugačen kot običajno.

 


Statistični podatki

Mnogi zaposlitveni portali skrivajo ogromno zanimivih, predvsem pa koristnih podatkov, ki jih lahko s pridom izkoristite pri iskanju zaposlitve. V to kategorijo spadajo tudi statistični podatki, čeprav se marsikomu zdijo precej suhoparni in neuporabni. Na zaposlitvenem portalu lahko denimo izveste, ali je trenutno lažje najti zaposlitev v Mariboru kot zaposlitev v Novi Gorici (odgovor za radovedne: septembra 2015 je bilo tistih brez zaposlitve v Mariboru (in širši okolici) 13,6 %, medtem ko je zaposlitev na področju Nove Gorice iskalo »le« 9,6 % prebivalstva). Na podlagi teh podatkov lahko razmislite, ali bi se bili pripravljeni zaradi dela tudi seliti, in morda nekoliko razširite območje svojega trenutnega iskanja zaposlitve, s tem pa seveda povečate svoje možnosti za uspeh.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
zaposlitveni portali, ponudba za zaposlitev, pisanje prošnje za zaposlitev
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA