Vloga za zaposlitev – iskalec zaposlitve lahko poišče pomoč pri pisanju

Vloga za zaposlitev marsikateremu iskalcu zaposlitve povzroča kar precej preglavic, še posebej tistim, ki se doslej še niso soočili s pisanjem takšnega besedila. V podjetju Kadroom vam pomagamo pri sestavljanju vloge za zaposlitev, ki bo pritegnila pozornost delodajalca, s čimer si boste pridobili pomembno prednost ped konkurenco.

 


Iskalci zaposlitve na KoroškemŽivljenjepis in vloga za zaposlitev – kakšna je razlika in kako ju sestaviti?

Vloga za zaposlitev in življenjepis imata v osnovi skupno funkcijo – z njuno pomočjo namreč delodajalec opravi prvi krog selekcije in se odloči, koga povabiti na osebni razgovor. Dandanes se za posamezno delovno mesto poteguje ogromno iskalcev zaposlitve, zato je izjemno pomembno, da je vaša vloga za zaposlitev čim bolj izstopajoča, kar seveda ne pomeni, da lahko v njej navajate neresnična dejstva, saj boste v tem primeru najverjetneje precej hitro razkrinkani in vaša nova zaposlitev bo splavala po vodi. Vloga za zaposlitev je sicer lahko nekoliko bolj ekspresivna kot življenjepis, a pri tem ne pretiravajte. Pomembno je, da zajamete vse svoje prednosti, zaradi katerih mislite, da ste prava oseba za razpisano delovno mesto, a pri tem ne izpadete bahavo, kar je posebna spretnost. Na svoje pisanje boste težko gledali z ustrezno distanco, zato je v vsakem primeru koristno, da pridobite drugo mnenje.

 

 

Slovenske regije in zaposlitev: Koroška

Nekatere slovenske regije še posebej izstopajo, kar se tiče odstotka prebivalstva, ki je brez zaposlitve. Koroška tako velja za eno od regij, ki običajno beležijo višjo stopnjo brezposelnosti od slovenskega povprečja. Pa je zaposlitev na Koroškem res tako težko najti? Podatki kažejo, da se je v zadnjem letu stanje precej popravilo. Število iskalcev zaposlitve iz Koroške je namreč opazno upadlo, in sicer za skoraj 15 %, kar pomeni, da je v slabem letu zaposlitev na Koroškem našlo skoraj 3200 prej brezposelnih oseb.

 


Zaposlitev po panogah

Podatki kažejo, da si največ brezposelnih oseb želi zaposlitve v javni upravi, ki daje kljub nekoliko nižjim plačam občutek varnosti. Vendar pa je po drugi strani precej znano dejstvo, da je dandanes izjemno težko dobiti redno zaposlitev v javni upravi, zato v Kadroomu vsem iskalcem zaposlitve, ki se obrnejo na nas, svetujemo, da poskušajo karseda razširiti področje iskanja. Ena od bolj perspektivnih panog za zaposlitev je verjetno turizem. Vas področje zanima, a nimate ustrezne izobrazbe za zaposlitev v turizmu? V tem primeru bi bilo morda smiselno razmisliti o prekvalifikaciji, ki je v mnogih primerih precej bolj enostavna, kot je videti na prvi pogled. Obiščite nas in skupaj bomo preučili vaše možnosti.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
vloga za zaposlitev, iskalec zaposlitve, zaposlitev koroška
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA