Iskalci zaposlitve in uporaba portalov za zaposlitev

Iskalci zaposlitve lahko s pridom uporabijo portal za zaposlitev – za pregledovanje prostih delovnih mest, pa tudi za brskanje med koristnimi nasveti oziroma napotki, ki lahko močno pripomorejo h končnemu uspehu.

 

 

Delo in zaposlitev – kakšna je razlika?

Portal za iskalce zaposlitve in delaBesedi delo in zaposlitev se v vsakdanji komunikaciji pogosto uporabljata sinonimno, vendar pa delo in zaposlitev načeloma nista povsem prekrivna pojma, čeprav obstajajo med njima številne sorodnosti. Lahko bi namreč rekli, da vsaka zaposlitev vključuje delo, in sicer so s tem mišljene povsem konkretne delovne zadolžitve, za katere smo potem tudi ustrezno plačani, medtem ko vsako delo še ne predpostavlja nujno tudi zaposlitve. Tako se delo in zaposlitev ločita predvsem po tem, ali gre tudi za formalnopravno ureditev razmerja, obenem pa poznamo tudi več oblik zaposlitev – od honorarne do redne zaposlitve. V zadnjem času se sicer formalne razlike med izrazoma zaposlitev in delo vse bolj zabrisujejo (na primer v besednih zvezah, kot so študentsko delo, oglasi za delo itd.), zato seveda ne bo posebnih težav, če namesto enega uporabite drugega, vendar je vseeno dobro biti pozoren na situacije, ko sta besedi uporabljeni v različnih pomenih.

 

 

Portal za zaposlitev ponuja številne koristne informacije za iskalce zaposlitve

Iskalce zaposlitve pa verjetno bolj kot nekatere terminološke zadrege zanima, kako čim hitreje priti do zaposlitve. Če ste med iskalci zaposlitve tudi sami, vam vsekakor priporočamo redno obiskovanje portalov za zaposlitev, vendar se pri tem ne omejujte zgolj na zaposlitvene oglase, ampak vsaj občasno pokukajte tudi med ostale zavihke, kjer lahko najdete izjemno koristne nasvete – od tega, kako sestaviti življenjepis in vlogo za zaposlitev, do tega, kako se uspešno pripraviti na razgovor. Še bolj uspešni pa boste, če boste spletni portal za zaposlitev kombinirali tudi s poglobljenim osebnim svetovanjem, ki vam ga ponujamo tudi v Kadroomu. Naši zaposleni so vrhunski strokovnjaki z večletnimi izkušnjami na področju svetovanja iskalcem zaposlitve. Zavedamo se, da je pri tem nujen individualen pristop, saj so vsi iskalci zaposlitve v prvi vrsti posamezniki s svojo lastno zgodbo in izkušnjami, zato so tudi njihove potrebe različne.

 


Konkreten primer brskanja med oglasi

Ste morda nekoliko manj spretni pri uporabi računalnika oziroma pri pregledovanju oglasov za zaposlitev? Prosta delovna mesta lahko precej uspešno selekcionirate z uporabo posebnih aplikacij, namenjenih iskalcem zaposlitve. Namesto da bi v običajen spletni iskalnik vtipkali denimo »zaposlitev idrija«, raje nastavite ustrezne filtre v omenjeni aplikaciji tako, da bodo prikazani le tisti oglasi, ki imajo kot kraj zaposlitve navedeno Idrijo. Tako boste dobili precej bolj relevantne, predvsem pa aktualnejše zadetke.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
iskalci zaposlitve, delo in zaposlitev, portal za zaposlitev
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA