Redna zaposlitev: premišljeno sestavljen življenjepis za zaposlitev je ključen pri iskanju

Redna zaposlitev je projekt, ki se ga morate lotiti z vso resnostjo in z veliko vneme. Zagotovo pa je ena osnovnih stvari, ki jih boste potrebovali pri iskanju redne zaposlitve, čim bolj smiselno sestavljen življenjepis za zaposlitev.

 


Redna zaposlitev preko zaposlitvenih oglasovOdstotek prebivalstva brez redne zaposlitve po regijah

Statistični podatki o odstotku prebivalstva brez redne zaposlitve opozarjajo, da si pri iskanju zares ni mogoče privoščiti ležernosti, saj je konkurenca na trgu delovne sile precej velika. Tako je bilo denimo letos septembra brez zaposlitve na Obali dobrih 10 odstotkov prebivalstva, kar je sicer manj kot na začetku tega leta, ko je zaposlitev na Obali iskalo dobrih 12 odstotkov prebivalstva s tega območja Slovenije, a še vedno je številka vse prej kot nizka. Številke pa se še povečajo, če pogledamo stanje v Pomurju. Zaposlitev je namreč tam v letošnjem septembru iskalo kar dobrih 17 odstotkov prebivalstva, januarja pa je bilo brez zaposlitve v Pomurju celo več kot 21 odstotkov prebivalstva.

 


Prva faza iskanja zaposlitve: oglasi

Oglasi za zaposlitev, ki jih boste našli na spletnih straneh agencij za zaposlovanje, so sicer pogosto nepopolni, nekateri pa celo zastareli, vendar to še ni razlog, da bi se povsem odpovedali brskanju med njimi. Podatki namreč kažejo, da pride ogromno iskalcev do redne zaposlitve prav s pomočjo oglasov za zaposlitev. Priporočamo vam, da oglase za zaposlitev redno pregledujete na različnih spletnih straneh – mnoge vsebine se bodo sicer podvajale, vendar pa bo po drugi strani tako precej manj možnosti, da bi vam sanjska redna zaposlitev spolzela iz rok zgolj zaradi površnosti.

 


Kako sestaviti kvaliteten življenjepis za zaposlitev?

Med oglasi ste našli takšnega, ki povsem ustreza vaši izobrazbi, delovnim izkušnjam in lokaciji bivanja – kaj pa zdaj? Naslednja faza seveda zahteva, da se lotite sestavljanja življenjepisa za zaposlitev (če ga seveda niste pripravili že vnaprej), kar je lahko precej zahtevno opravilo. Priporoča se, da je življenjepis za zaposlitev čim bolj objektiven, v njem navajajte konkretne informacije, kot so zaključeni izobraževalni programi in pridobljeni nazivi, podatki o vaših prejšnjih zaposlitvah, znanjih ipd. Pri tem vam ni treba uporabljati celih povedi, ampak lahko najbolj bistvene podatke navedete kar po alinejah, medtem ko je za vlogo za zaposlitev zaželeno, da je napisana z več osebnega angažmaja. Če potrebujete dodatno pomoč pri pisanju, pa se lahko obrnete tudi na Kadroom. Samega dela sicer ne bomo opravili namesto vas, temveč vam bomo dali nekaj bolj dragocenega – znanje, s tem pa večjo samostojnost in samozavest.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
redna zaposlitev, življenjepis za zaposlitev, zaposlitev oglasi
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA