Dobro napisana prošnja za zaposlitev vam lahko prinese vabilo na razgovor

Prošnja za zaposlitev je vaša osebna izkaznica, ki vam lahko odpre pot do zaposlitvenega razgovora.
Ker delodajalci na razpisano delovno mesto prejmejo veliko število prijav in življenjepisov, ni dovolj, da so ti dobro napisani, temveč morajo biti hkrati tudi učinkoviti. To pomeni, da mora prošnja za zaposlitev pri delodajalcu vzbuditi interes in željo, da bi vas povabil na razgovor. Delodajalci se zaradi velikega števila prijetjih prijav in življenjepisov posvetijo le tistim, ki se jim zdijo bolj zanimivi in jih pritegnejo že po nekaj sekundah prebiranja. Bistvenega pomena je torej, da so vaši interesi, kompetence in izkušnje jasno predstavljeni in poudarjeni. Zato si za pisanje prošenj za zaposlitev vzemite čas in dobro razmislite o sebi. Zavedati se morate, da vas delodajalec ne pozna in da mu praktično le vaša prošnja za zaposlitev in življenjepis pomagata razbrati, ali ustrezate zahtevam delovnega mesta.
Prošnja za zaposlitev je v splošnem razdeljena na uvod, jedro in zaključek. V uvodu se na kratko predstavite in prijazno poveste, kaj vas je pri oglasu pritegnilo, kje ste ga zasledili in zakaj se nanj prijavljate. V novem odstavku nadaljujte z jedrom; v njem navedite predvsem svoje delovne izkušnje, izobrazbo in znanja, kvalifikacije, dosežke in kompetence, pa tudi vse tisto, za kar ocenjujete, da je pri določenem delovnem mestu še pomembno omeniti. Delodajalca zanimajo tudi vaši interesi in hobiji, saj si tako lažje ustvarijo široko sliko o vas. Vaš način življenja lahko pripomore k dodani vrednosti vaše prijave.

 

 

Kje in kako naj iščem delo oz. zaposlitev npr. v mestu Ljubljana

Prošnja za zaposlitev LjubljanaŠe vedno vztrajno spremljate rubrike ''Nudimo zaposlitev''? Če se iskanja službe lotimo resno in sistematično, na vseh možnih mestih, se lahko zgodi, da jo bomo tudi kmalu našli. Uporabite vsa razpoložljiva poznanstva in v pogovorih s prijatelji, znanci in sorodniki nikar ne pozabite omeniti, da iščete zaposlitev in da vam ustreza Ljubljana.
Vse bolj priljubljeno je postalo spremljanje rubrik ''Nudimo zaposlitev'' na spletu. Zaposlitveni portali so nam lahko v veliko pomoč, prav tako pa nekatera podjetja zaposlitvene oglase objavljajo na svojih spletnih straneh. Le klikniti je treba na zavihek ''Nudimo zaposlitev'' in že se vam odpre poseben obrazec za prijavo, v katerega sodita vaša tudi prošnja za zaposlitev in življenjepis.

Dobra prošnja za zaposlitev je vredna truda in vam lahko prinese redno zaposlitev, tudi v mestu Ljubljana. Tako boste končano lahko nehali brskati po spletu in preverjati rubrike ''Nudimo zaposlitev – Ljubljana''.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
prošnja za zaposlitev, zaposlitev ljubljana, nudimo zaposlitev
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA