Iščem zaposlitev – kako do zaposlitve

Iskanje zaposlitve na Obali ali po celi SlovenijiSte tudi vi med tistimi, ki se sprašujejo, kje in kako naj iščem zaposlitev? Iskanje zaposlitve v današnjih časih ni preprosto, vendar pa pomaga, če vemo, kje in kako začeti iskati. Na voljo imamo dve možnosti: odločimo se lahko za tradicionalne ali pa bolj inovativne oz. moderne načine iskanja. Med temi je tudi postopek mreženja, ki lahko bistveno vpliva na uspešnost pri iskanju zaposlitve.
Mreženje je iskanje zaposlitve s pomočjo prijateljev, znancev, kolegov, sorodnikov, nekdanjih poslovnih partnerjev in sodelavcev. Cilj je, da informacijo o tem, da iščemo zaposlitev, prejme čim več ljudi. Ti nam tako lahko priskočijo na pomoč, ne glede na to, v katerem kraju iščemo zaposlitev (Slovenija, Obala ali morda tujina).
Socialne mreže so zelo koristne, saj so glavni vir informacij, potrebnih za uspešno karierno pot. Zakaj jih torej ne bi izkoristili in vašim prijateljem in znancem rekli: ''Iščem zaposlitev, ali veš za kakšno prosto delovno mesto?''

 

Naj iščem zaposlitev tudi preko spleta?

Splet postaja med delodajalci vse bolj priljubljen način iskanja novega kadra. Brskanje za službo po internetu ima številne prednosti tudi za iskalce zaposlitve, saj do želenih podatkov pridemo enostavno in hitro, brez nepotrebnega čakanja in zamudnega pregledovanja časopisov. Nekateri iščejo službo samo v določenih regijah in v iskalnik denimo vpišejo zaposlitev Obala, pri bolj mobilnih pa je v iskanje zaposlitev vključena vsa Slovenija.
Odgovor na vprašanje, kako naj iščem zaposlitev, ponuja tudi podjetje Kadroom d.o.o. Izkušeni strokovnjaki s področja kadrovanja in psihologije sledijo vrednotam spoštljivosti, kakovosti, strokovnosti, zaupnosti in iskrenosti. Vse to uresničujejo skozi angažirano delo z ljudmi v prijaznem in podpornem okolju Kadrooma. Gledajo globlje od skopih avtobiografskih podatkov in v kandidatih vidijo več življenjskih razsežnosti. Kjer drugi pri ljudeh vidijo pomanjkljivosti, strokovnjaki prepoznajo možnosti za osebnostni razvoj in človeku ponudijo pomoč na njegovi poti rasti in poslovnega razvoja.

 

 

Iščem zaposlitev - Obala po podatkih v podobni situaciji kot ostala Slovenija

Po zadnjih podatkih je bilo možnosti za zaposlitev, ki jih nudi Obala, največ v gostinstvu, prometu, gradbeništvu, trgovini, predelovalnih dejavnostih, zdravstvu in sociali. Bolje izobraženi imajo večje možnosti, da najdejo in ohranijo zaposlitev. Obala v veliki meri zaposluje tudi mlado delovno silo brez izobrazbe, in sicer v predelovalni industriji, gradbeništvu in gostinstvu, vendar gre navadno za sezonske zaposlitve.
Povprečni čas iskanja zaposlitve pri mladih do 29. leta je na Primorskem šest mesecev in dva dneva ter je za mesec dni krajši od povprečnega časa iskanja zaposlitve med vsemi brezposelnimi, ki jim je uspelo najti zaposlitev (Slovenija).

Dobrodošli v Kadroomovi sobi priložnosti, kjer boste našli preprost odgovor na vprašanje, kako in kje naj iščem zaposlitev.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
KADROOM, izobraževanje in svetovanje, d.o.o.
Naslov
Oldhamska cesta 12
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
040 824 490
Seznam fraz
iščem zaposlitev, zaposlitev obala, zaposlitev slovenija
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA