VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

Pošlji povpraševanje

Digitalna marketing agencija je odlična ideja za vaš posel 


Digitalna marketing agencija je lahko vaše učinkovito orodje pri izboljšavi prodaje in širjenju prepoznavnosti podjetja. Izkušeni strokovnjaki vam lahko pomagajo pri oblikovanju in razvoju spletnih mest ter mobilnih aplikacij, tako da te postanejo za uporabnike privlačne, funkcionalne in zanimive.

Pomembno je upoštevati, da digitalni marketing ni enkraten dogodek, ampak kontinuiran proces. Rezultati se namreč izboljšujejo postopoma, medtem ko se izvajajo ustrezne strategije, ki pa se sproti prilagajajo glede na analizo dosedanjih rezultatov.

Izdelava spletnih strani je precej dinamičen proces, ki zahteva stalno spremljanje, posodabljanje in optimizacijo. Digitalna marketing agencija lahko pri tem uspešno pripomore s svojo strokovno ekipo sodelavcev, z ustvarjanjem funkcionalnih internetnih strani, ki omogočajo predstavitev podjetja, izdelkov, storitev ali podajajo koristne informacije.

Med pomemben segment povečanja uspešnosti poslovanja zagotovo spada optimizacija spletne strani. Gre za proces, s katerim se poveča vidnost internetne strani v iskalnikih, kot je Google, s ciljem pridobivanja organskega prometa. Agencije za digitalni marketing vam običajno poleg izdelave spletnih strani ponujajo tudi storitve SEO optimizacije.

digitalna marketing agencija

Zakaj je optimizacija spletne strani tako pomembna pri uspešnem poslovanju?


Optimizacija spletne strani izboljša uvrstitev v brskalniku preko organskih (neplačanih) iskalnih rezultatov. Višja pozicija obeta, da bo več potencialnih kupcev obiskalo vašo spletno stran. Seveda je pomembno, da je ta dobro oblikovana in vsebinsko koristna za uporabnika.

To vključuje uporabo ključnih besed, jasno navigacijo, privlačen dizajn, odzivnost na različnih napravah, dobro strukturirano vsebino ter pridobivanje kakovostnih povratnih povezav. Optimizirana izdelava spletnih strani ima za cilj predvsem povečanje števila želenih dejanj obiskovalcev, kot so nakupi, prijave ali povpraševanja. 

Digitalna marketing agencija lahko z učinkovito optimizacijo izboljša konkurenčnost vašega podjetja, saj višje uvrstitve med rezultati brskanja prinašajo boljše možnosti za pridobivanje novih strank. Poleg tega visoka uvrstitev v iskalnikih poveča zaupanje obiskovalcev, kajti velja prepričanje, da so bolje uvrščena mesta bolj zanesljiva in relevantna.

Kako poteka izdelava spletnih strani?


Kadar gre za izdelavo nove spletne strani, najprej določimo ime domene, vrsto gostovanja ter izberemo primeren CMS urejevalnik. Eden najbolj priljubljenih je WordPress, uporabljajo pa se tudi drugi urejevalniki. Ti omogočajo uporabo že vnaprej pripravljenih dizajnov, ki pa jih digitalna marketing agencija lahko preoblikuje po željah in potrebah naročnika.

Pri tem je pomembno upoštevati prepoznavne detajle, ki označujejo grafično podobo podjetja, na primer logotip, določene barve in podobno. Naročnik mora pri načrtovanju izraziti, kakšni so njegovi interesi in pričakovanja ter na kakšno strukturo publike cilja.

Pred postavitvijo se določijo tudi moduli, ki so namenjeni razširitvi funkcionalnosti. Premišljeno zastavljeni moduli namreč pritegnejo uporabnike, da čim več časa namenijo brskanju po vsebini, hkrati pa jih vzpodbujajo k nakupu ali vzpostavitvi stika s podjetjem preko spletnega obrazca ter naročanja na e-novice. 

V primeru, da stran le prenavljamo, je potrebno varno prenesti obstoječe vsebine, hkrati pa je priporočljiva tudi optimizacija spletne strani. Ta je pomembna tudi pri postavitvi nove strani. Med drugim zajema kakovostne, strokovno podprte in vsebinsko zanimive tekste, z brezhibnimi besedili ter točno določenimi ključnimi besedami.

Tudi reduciranje obsega fotografij ter njihovo poimenovanje, funkcionalne notranje in zunanje povezave, so pomembni elementi optimizacije, ki prispevajo svoj delež k učinkovitem delovanju. 

Ko domena končno zaživi v medmrežju, pa izdelava spletnih strani še zdaleč ni končana. Redno vzdrževanje ter osveževanje z novimi vsebinami so ključni dejavniki na poti do uspeha.

Le s konstantnim testiranjem delovanja in sprotnim odpravljanjem morebitnih napak ali težav, bo vsebina ostala na visokokakovostnem nivoju ter ohranila zanimanje uporabnikov. Hkrati pa redno posodobljene spletne strani zmanjšujejo tveganja pred neželenimi vdori ali kibernetskimi napadi. 

optimizacija spletne strani

Kako lahko optimizacija spletne strani pomaga pri prodaji?


S pravilno izvedeno SEO optimizacijo lahko digitalna marketing agencija precej izboljša pozicijo vaše internetne strani med iskalnimi rezultati. Višja uvrstitev pomeni boljšo vidnost in večjo verjetnost, da bodo uporabniki kliknili prav na to vsebino. Optimizacija spletne strani zajema uporabo ciljnih ključnih besed, ki so povezane z vašimi izdelki ali storitvami.

Ko uporabniki iščejo te ključne besede, se bo vaša domena pojavila med prvimi rezultati iskanja. To povečuje možnost, da bodo uporabniki, ki so zainteresirani za tovrstne izdelke ali storitve, obiskali spletno stran in opravili nakup pri vas.

Optimizirana izdelava spletnih strani vključuje tudi izboljšanje tehničnih vidikov, kot so hitrost nalaganja vsebin, mobilna prijaznost in uporabniška izkušnja. Spletna stran, ki se hitro naloži in je enostavna za uporabo na različnih napravah, bo uporabnikom omogočila prijetno izkušnjo.

To poveča verjetnost, da bodo ostali na njej, brskali med izdelki ali storitvami ter opravili nakup. Spletna stran, ki se pojavlja med visoko uvrščenimi rezultati iskanja, daje vtis zaupanja in avtoritete, saj uporabniki pogosto povezujejo visoko uvrščene rezultate z visoko kakovostjo in zanesljivostjo. S pravilno izvedeno SEO optimizacijo lahko zgradite zaupanje s potencialnimi strankami, kar posledično vodi v večje število konverzij.

Ena od prednosti SEO optimizacije, ki jo za vas opravi digitalna marketing agencija je tudi ta, da vam prinese trajnostne rezultate. Ko enkrat dosežete visoko uvrstitev in povečate vidnost, lahko ta učinek traja dlje časa, ne da bi investirali neposredno v oglaševanje. To pomeni, da lahko dolgoročno zmanjšate stroške trženja in povečate donosnost vašega podjetja. 

izdelava spletnih strani