VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

Izdelava spletnih strani: Wordpress še vedno najpogostejša platforma

Izdelava spletnih strani Wordpress že dolgo ostaja pri vrhu priljubljenosti platform za nekaj takega. Najbrž zaradi tega, ker je ta precej enostavna, izdelava spletnih strani Wordpress pa omogoča, da tam ustvarite tako preproste kot tudi bolj zahtevne različice le-teh. Katero boste izbrali, je namreč najbolj odvisno od vaših želja in potreb, pa tudi od znanja, ki ga imate.

enostavna-izdelava-spletnih-strani-wordpress

Na kaj moramo biti pozorni pri postavitvi spletne strani?

Izdelava spletnih strani v Wordpressu je z nekaj znanja in nekoliko več potrpljenja dosegljiva prav vsakemu, tako da se je lahko lotimo tudi sami. Moramo imeti le dostop do interneta, kolikor toliko kakovosten računalnik ter vsaj nekaj oblikovalske žilice. Res pa je, da so možnosti omejene in odvisne tako od veščin kot od finančnih sredstev.

Ustvarjanje na internetu s pomočjo te platforme je tako enostavno predvsem zato, ker je ta narejena intuitivno in nas vodi skozi celotno postavitev spletne strani od začetka do konca. Na voljo so različne pripravljene predloge za oblikovanje, s katerimi si delo lahko zelo olajšamo.

Omenjene predloge pa so hkrati tudi precej prilagodljive. Nekaterih prilagoditev se z malo znanja lahko lotimo tudi sami, za druge pa je potrebnega nekoliko več znanja. Prav tako se je potrebno zavedati, da so tako nekatere predloge, kot tudi njihove prilagoditve, plačljive.

Poleg pripravljenih predlog, ki zelo olajšajo oblikovanje, pa je uporaba omenjene internetne platforme toliko enostavnejša tudi zaradi različnih vtičnikov, ki so na njej na voljo. Ti lahko vplivajo na izgled le-te ali pa nam pomagajo pri drugih parametrih, kot so statistika obiska ali SEO optimizacija spletne strani. Tako kot to velja za predloge, s katerimi si olajšamo oblikovanje, so tudi vtičniki različni. Nekateri so brezplačni, spet druge je potrebno doplačati.

postavitev spletne strani v Ljubljani


Kaj je SEO optimizacija spletne strani?

Ko smo omenili vtičnike, ki jih lahko uporabimo za izdelavo spletnih strani Wordpress, smo omenili tudi izraz »SEO optimizacija spletne strani«. Če se več ukvarjate z internetom in s preverjanjem statistike obiska, potem to zagotovo že veste. Vseeno pa je prav, da izraz nekoliko bolj pojasnimo.

Ne glede na to, kako kakovosten je določen izdelek na internetu, nam ne bo koristil, če ga nihče ne bo našel in kupil - ravno to je glavni namen optimizacije. Njen namen je torej, da bi internetni vir oz. medij, skozi katerega ponujamo svoje izdelke in storitve, opazilo čim več potencialnih kupcev. To je namreč lahko zagotovilo za našo prepoznavnost in za prodajo preko interneta.

To dosežemo tako, da se znajdemo čim višje v različnih iskalnikih. Internetni uporabniki namreč še vedno največkrat iščejo izdelke in storitve skozi ključne besede in na takšen način najdejo različne ponudnike. Ker pa je naš čas dragocen, ljudje pa nismo posebej potrpežljivi, ponudnike največkrat iščemo krajši čas in nam je zanimivih samo prvih nekaj zadetkov. Če nekega ponudnika tam ni, ga ne bomo niti opazili, s tem pa ne bomo opazili niti njegove ponudbe.

seo-optimizacija-spletne-strani

SEO optimizacija ima več vidikov. V prvi vrsti je lahko tehnična ali vsebinska, za kakovostni izdelek je potrebna kombinacija obojega. Tehnična optimizacija se osredotoča na parametre, ki se postavljajo v ozadju, torej v algoritmih, v sklopu katerih deluje internet. Poleg tega vpliva tudi na zasnovo in izgled same strani. Vsebinska optimizacija pa je osredotočena predvsem na vsebino, ki jo s sledilci delimo preko internetnega vira oz. medija.

Pri tovrstni optimizaciji v največji vrsti uporabljamo ključne besede in fraze, ki se morajo v besedilih pojavljati v ravno pravi meri – ne prevečkrat in ne premalokrat. Pomembne so tudi povezave, ki jih na takšen način vzpostavljamo. Postavitev spletne strani je torej skozi vidik optimizacije nekoliko bolj kompleksna in zahtevnejša.


Izdelava spletnih strani Wordpress zahteva nekaj znanja

Če želimo ustvariti kakovostni izdelek na internetu, moramo imeti kar nekaj znanja. Za raziskavo trga in denimo inovativen način deljenja življenjepisa skozi internet, je dovolj, da imamo osnovna znanja. Če želimo poskrbeti za kakovostno izdelavo spletne strani Wordpress, pa je pomembno, da imamo za to tudi kompetence. V primeru, da jih nimamo, je bolje, da delo prepustimo strokovnjakom.

Ti bodo poskrbeli, da bo tisto, kar bodo uporabniki o nas našli na internetu, predstavljeno kakovostno in atraktivno. Če gre za res dobre strokovnjake, bodo znali slediti tudi večini naših želja in potreb. Tako bodo lahko ustvarili mnogo kakovostnejši izdelek, kot bi ga z omejenimi znanji lahko mi.

optimizacija spletne strani za boljši promet

Če se bomo odločili za profesionalno postavitev spletne strani, bo cena zagotovo višja, kot če se bomo tega lotili sami, vendar bodo tudi rezultati skoraj zagotovo boljši, prodaja pa posledično verjetno večja. To, koliko nas bo postavitev dejansko stala, je odvisno od več vidikov: naše zahtevnosti, obsega, od tega, kar bomo dejansko želeli in potrebovali… Namreč, če bodo poleg tega, da bodo poskrbeli za privlačen videz in dobro preglednost, strokovnjaki poskrbeli tudi za SEO optimizacijo spletne strani, bo cena zagotovo višja. A to bo tudi pomenilo, da nas bodo potencialni kupci lažje in hitreje našli, zato se bo takšna investicija na koncu zagotovo splačala.

Preden se bomo torej odločili za postavitev spletne strani, moramo najprej premisliti predvsem o namenu, za kaj jo nameravamo imeti ter o tem, kaj točno je tisto, kar želimo in potrebujemo.

ZANIMA ME SEO OPTIMIZACIJA