Peči za centralno ogrevanje izdelujemo že več kot 30 let

Peči za centralno ogrevanje proizvajamo že od leta 1987. Po zaprtju podjetja Ferrotherm, ki je bil eden največjih takratnih proizvajalcev peči za centralno ogrevanje, je večina zaposlenih svoje obstoječe znanje in izkušnje začelo uporabljati v podjetju Waltis. Pri razvoju in proizvodnji prototipov, so sledili naprednim avstrijskim trendom. Svojo pot so nadaljevali s prenosom naprednih ogrevalnih tehnik s severa na domače tržišče. Skozi leta smo se specializirali za razvoj popolnoma avtomatskih ogrevalnih naprav oziroma peči na lesno biomaso, ki zagotavljajo enostavno uporabo in majhne stroške ogrevanja.

Naša prva peč za centralno ogrevanje na pelete je v uporabi še danes

Prvo klasično peč na pelete za centralno ogrevanje, ki smo jo razvili v našem podjetju smo poimenovali Pelematic 27, kasneje pa jo preimenovali v Peletka 25. Na tržišče smo jo lansirali leta 2004 in zaradi njenih lastnosti kot so zanesljivost, enostavna uporaba in konkurenčna cena še danes prepriča marsikaterega kupca. Model Pellson X3, ki je leta 2008 sledil Peletki 25 je bil že zelo izpopolnjen, saj je bil popolnoma avtomatiziran. Leta 2014 smo izdelali dvokuriščno peč na pelete in polena pri čemer je zgorevanje enega energenta povsem ločeno od zgorevanja drugega. Na ta način je mogoč večji izkoristek pri zgorevanju energentov in manjši izpust emisij. Centralna peč Pellson Doublefire omogoča avtomatski preklop med energentoma, kar pomeni, da se avtomatsko vžgejo peleti, ko polena pogorijo. Naslednja inovacija, ki smo jo razvili, je bila kurilna naprava na sekance Pellson X15, ki omogoča uporabo biomase z višjo vlažnostjo z ohranjanjem učinkovitosti in nizkih vrednosti emisij. Robusten sistem ogrevanja je primeren za večje objekte, saj je njegova moč 200 kW. Leta 2016 smo razvili Waltis Smartfire Technology, ki je ekološki koncept delovanja peči na lesno biomaso. Ventilator peči avtomatsko prilagaja vlek dimnika, s čemer uravnava emisije in izkoristek kurilne naprave. Ta tehnologija omogoča manjši izpust emisij, zmanjšano in kontrolirano porabo lesne biomase ter zanesljivost in varnost naprave. Patentiran peletni gorilnik CC, ki smo ga predstavili lansko leto ima inovativen koncept zgorevanja lesne biomase. Energent prihaja v gorilnik od spodaj navzgor. Oznaka CC pomeni circulation cleaning kar je v prevodu krožno čiščenje. Gorilnik zagotavlja izjemno nizke emisije, način avtomatskega čiščenja pa omogoča tudi uporabo manj kvalitetnega energenta. Zadnja inovacija, ki smo jo razvili pa je popolnoma avtomatska peč na pelete za centralno ogrevanje, ki smo jo poimenovali Pellson CC. Na področju emisij se uvršča med najboljše kurilne naprave v Evropi. Odlikuje jo izjemno nizka vrednost emisij prašnih delcev, ki je kar štirikrat nižja od zakonsko določenih vrednosti.

kotli za centralno ogrevanjekotli za centralno kurjavo

Peči oziroma kotli za centralno ogrevanje delujejo na različne vrste biomase

Peči za centralno ogrevanje, ki jih proizvajamo v našem podjetju delujejo na pelete, drva in sekance. Lesna biomasa pri zgorevanju ustvarja nizke emisije CO in prašnih delcev, kar je okolju in ljudem prijazno. Poleg manjšega onesnaževanja zraka pa lesna biomasa pripomore tudi k ohranjanju gozdov, saj gre za pridobivanje energenta iz odpadnega lesa. Za naše kotle za centralno ogrevanje je možna pridobitev nepovratnih sredstev, ki jih razpisuje eko sklad. Višina subvencije je odvisna od kraja oziroma občine v kateri se bo investicija izvajala. V občinah, ki imajo najvišje vrednosti emisij CO in prašnih delcev, je višina subvencije najvišja in sicer do 60% celotne investicije. To so mestne občine Ljubljana, Maribor, Celje, Novo Mesto, Murska Sobota, Kranj, Trbovlje in Hrastnik. Na seznamu eko sklada za ustrezne kurilne peči, so tudi naši proizvodi, saj ustrezajo vsem kriterijem. Z izredno učinkovitostjo in nizkimi emisijami se uvrščajo naši kotli za centralno kurjavo v sam vrh kurilnih naprav na lesno biomaso v evropskem in svetovnem merilu.

OGLEJTE SI PROSPEKTE PEČI ZA CENTRALNO OGREVANJE

Peči za centralno ogrevanje na drva imajo velik izkoristek in majhno porabo energenta

Naše peči za centralno ogrevanje na drva nudijo moderen način ogrevanja. Imajo veliko kurišče v katerega je potrebno enkrat dnevno naložiti polena, kar zagotavlja 24 ur toplote. Zaradi njihovega visokega izkoristka, ki je kar 90,8% je poraba goriva majhna, majhna pa je tudi količina pepela, ki ostane po zgorevanju. Našo moderno kurilno napravo je potrebno čistiti samo enkrat tedensko, kar je v primerjavi s klasičnimi kurilnimi napravami na polena skoraj neverjetno. Več nahttps://www.ogrevanje-kotli.si/