Kotli na pelete so zelo kvalitetni, cenik vam pošljemo po elektronski pošti

Kotli na pelete Waltis nudijo popolno udobje pri ogrevanju vašega doma. V podjetju Valtis ogrevanje d.o.o. proizvajamo ogrevalne sisteme na lesno biomaso. Smo edino slovensko podjetje, ki nudi celostno rešitev kar pomeni, da imamo lasten razvoj in proizvodnjo ogrevalnih sistemov na lesno biomaso, nudimo svetovanje o izvedbi ogrevalnega sistema, izvajamo strokovno vgradnjo oziroma montažo kurilnih naprav, zagotavljamo direktno servisno podporo po vsej Sloveniji ter konstantno zalogo rezervnih delov. V našem podjetju vam nudimo pomoč pri pridobitvi subvencije eko sklada, ki občutno zmanjša strošek investicije v ekonomičen in ekološki kotel na pelete. Cenik dobite tako, da nam pošljete izpolnjen obrazec na naši spletni strani.

Kotli na pelete se uporabljajo za ekološko centralno ogrevanje hiš in poslovnih objektov

Leta 2004 je ugledal luč sveta pionir med klasičnimi kotli za centralno ogrevanje na pelete, ki smo ga poimenovali Pelematic 27, katerega pa smo skozi leta še dizajnsko dovršili in ga preimenovali v kotel na pelete Peletka 25. Zaradi izredne zanesljivosti, enostavne uporabe in zelo konkurenčne cene, jih je v slovenskih domovih delujočih že več kot 1200. Leta 2008 pa smo začeli proizvajati kurilno napravo, ki je bila popolnoma avtomatizirana. Poimenovali smo jo Pellson X3. Naslednji model Pellson Doublefire je dvokuriščni kotel na pelete in polena, ki ima ločeno zgorevanje obeh energentov. Ta sistem omogoča višji izkoristek in nižje izpuste emisij v ozračje. Omogoča avtomatski preklop med energentoma. Pellson X15, ki smo ga razvili leta 2015, je robusten sistem ogrevanja na lesno biomaso. Vgrajujemo ga v večje objekte. Ta sistem uporabnikom omogoča uporabo lesne biomase, ki ima večjo vlažnost, ohrani pa se učinkovitost in nizke vrednosti emisij. Ekološki koncept delovanja kurilnih naprav na lesno biomaso, imenovan Waltis Smartfire Technology smo razvili leta 2016. Vlek dimnika se glede na pritisk ozračja avtomatsko prilagaja s pomočjo motorja in tako uravnava izkoristek in emisije. Posledica je kontrolirana in zmanjšana poraba energenta, manjši izpust emisij v ozračje ter zanesljivost in varnost kurilne naprave. Leta 2017 smo razvili patentiran peletni gorilnik, ki CC ima inovativen koncept zgorevanja lesne biomase, pri katerem energent v gorilnik prihaja od spodaj navzgor, ob enem pa se gorilnik vrti in se s posebnim sistemom čisti popolnoma avtomatsko. Na ta način so doseženi izjemno nizki izpusti emisij. Poseben način čiščenja, ki se imenuje krožno čiščenje omogoča uporabo energentov slabše kvalitete. Istega leta smo na tržišče lansirali tudi popolnoma avtomatski kotel na pelete model Pellson CC, ki se na področju izpustov emisij uvršča med najboljše kotle v Evropi. Prašni delci v emisijah so štirikrat nižji od dovoljenih vrednosti.

kotel na pelete 25kWkotli na pelete eko sklad

Kotli na pelete imajo zelo nizke emisije, zato jih subvencionira eko sklad

Za naše kotle na pelete eko sklad nudi nepovratna sredstva do 50% celotne investicije. Najvišje subvencije za kotle na pelete eko sklad nudi v občinah, kjer je zrak najbolj onesnažen. S subvencijo bi država rada spodbudila k povečanju rabe obnovljivih virov energije za doseganje večje energijske učinkovitosti ter zmanjšanje onesnaženosti zraka z delci PM10, kar bistveno izboljšuje kakovost zraka. Za pridobitev subvencije eko sklada, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki so: izkoristek kotla na pelete pri nazivni toplotni moči mora biti enak ali večji od 90%, vrednost emisij prašnih delcev ne sme presegati 40 mg/m3 vrednost emisij CO pa mora biti manjša od 400 mg/m3. Kurilne naprave morajo imeti tudi vodni toplotni zbiralnik prostornine najmanj 20 litrov na kW nazivne toplotne moči. V primeru, da kurilna naprava dosega vrednosti emisij tudi pri najmanjši nastavljivi moči kurilne naprave, vodnega toplotnega zbiralnika ni potrebno prigraditi.

Proizvajamo kotle na pelete, ki imajo moč od 7 kW do 35 kW

Naš najbolj prodajani avtomatski kotel na pelete Pellson X3 25 kW ima 93,7% izkoristek in ogreva že več kot 1200 domov v Sloveniji. Proizvajamo ga že od leta 2008 kar pomeni, da je tržno preverjen produkt. Je zelo enostaven za uporabo, saj samo napolnite zalogovnik z energentom in pritisnete tipko start. Enkrat mesečno je potrebno sprazniti pepelne posode, v katere se dovaja pepel iz kurišča, kar vam vzame manj kot 5 minut. Razvili smo kurilno napravo, ki zadostuje najvišjim emisijskim standardom, še vedno pa je enostavna za uporabo. Zanjo smo prejeli certifikat akreditiranega laboratorija KIVA za skladnost z evropskim standardom v najvišjem emisijskem razredu.