Peč na pelete za centralno ogrevanje Waltis je proizvedena v Sloveniji

Peč na pelete ima veliko prednosti v primerjavi z gretjem s toplotno črpalko. To so: nizki stroški vzdrževanja,  nižja cena celotnega ogrevalnega sistema, neodvisnost od elektrike ter priključne moči, zagotovljena zadostna temperatura, dolgoročna zanesljivost peči, kar pomeni veliko daljša življenjska doba in zelo tiho delovanje sistema. Odločitev za nakup centralne peči na pelete Waltis je lahka, saj ima številne prednosti pred konkurenco. Kot proizvajalci, nudimo kompletno ponudbo, kar pomeni, da izvajamo poleg proizvodnje peči tudi prodajo, montažo in servis. To celostno storitev imenujemo PMS sistem. S proizvodnjo peči se ukvarjamo od leta 1987. Naši zaposleni, so ljudje, ki imajo na tem področju dolgoletne izkušnje, svoje delo pa opravljajo z veseljem. Leta 1990 smo ustanovili našo blagovno znamko Waltis, od takrat smo razvili več kot 15 modelov kotlov, ki konkurirajo najboljšim in najbolj naprednim kotlom na svetovnem trgu. V Sloveniji smo prvi razvili avtomatsko peč na pelete, ki smo jo poimenovali Pellson CC, Prav tako pa smo prvi razvili avtomatski kotel na sekance in pelete imenovan Pellson X15 z močjo 200 kW. Izvajamo tudi strokovno montažo naših peči. Za vsakega kupca na podlagi pogovora in ogleda obstoječe kotlovnice sestavimo individualno ponudbo. Svojim strankam tudi svetujemo kakšna peč na pelete za centralno ogrevanje bi bila najprimernejša za izgradnjo optimalnega ogrevalnega sistema. Brezplačno vam tudi nudimo pomoč pri pridobivanju subvencije. Servisne storitve pri ogrevalni tehniki so zelo pomembne, saj brez strokovne tehnične podpore, tudi najboljši kotel ne bo deloval optimalno, kar pomeni, da ne bo izpolnil vaših potreb in pričakovanj.

Peč na pelete Waltis so zanesljive in imajo odličen izkoristek

Naše centralne peči Waltis, so enostavne za uporabo in zanesljive. Izdelane so po principu User friendly kar pomeni, da je upravljanje z njimi zelo preprosto. Robustnost in kvaliteta zagotavljata zanesljivost in nizke stroške vzdrževanja. Smartfire tehnologija, ki smo jo razvili v našem podjetju omogoča velike prihranke. To je napredna regulacija, pri kateri centralna peč na pelete zazna potrebe stavbe po toploti in glede na obliko ter velikost energenta prilagodi moč delovanja. To omogoča odličen izkoristek peči na pelete, ki je nad 92,9%. Poleg radiatorskega gretja omogočajo peči tudi gretje sanitarne vode s pomočjo kombiniranega grelnika. Prav tako lahko peči povežemo z zalogovniki toplote, solarnimi sistemi in podobno.

centralne peči na pelete

peč na pelete z integriranim zalogovnikom

Naš najbolj prodajan model peči na pelete deluje tudi z manj kakovostnim energentom

Centralna peč na pelete z oznako Peletka 25 ogreva danes že več kot 3000 domov po Sloveniji. Izdelana je iz 5 milimetrske kotlovske pločevine, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo kotla. Gorilnik, ki je vgrajen ima moč 7 – 25 kW. Ima zelo dober izkoristek, ostankov pepela je zato zelo malo. Kos je tudi manj kakovostnim energentom, ki ji ne povzročajo nobenih težav. Čiščenje centralne peči je hitro in enostavno, zadostuje, če se čisti enkrat tedensko. Integriran zalogovnik ima kapaciteto 180 kg, njegova inovativno zasnova pa omogoča optimalno izkoriščanje prostora v kotlu. Njegova kapaciteta zadostuje v povprečju za več kot teden dni ogrevanja. Mikroprocesorska regulacija peči omogoča samodejno prilagodljivost kotla na pogoje v katerih obratuje. Delovanje centralne peči je povsem samodejno in se prilagaja na trenutne toplotne potrebe stavbe.

Avtomatska peč na pelete z integriranim zalogovnikom ima samodejno čiščenje pepela

Pellson X3S in X2/X3 CC sta avtomatska kotla, ki zahtevata čiščenje pepela samo trikrat na kurilno sezono. Peč na pelete z integriranim zalogovnikom X3S ima moč 8 – 29 kW, model X2/X3 pa 7 – 35 kW. Oba kotla imata protipožarni komorni dozirnik, ki zagotavlja 100% varnost. Skrbi za fizično ločitev energenta v zalogovniku in podajalnem sistemu. Avtomatski vžig peletov pri kotlu X3S deluje tako, da žarilna svečka z oddajanjem visoke temperature poskrbi, da se energent vname avtomatsko. Model X2/X3 CC ima avtomatski gorilnik s krožnim čiščenjem in vžignim fenom. Za avtomatsko odvajanje pepela iz kurišča pri obeh modelih kotlov skrbi posebna polžnica. Pri modelu X2/X3 CC pa ni potrebno niti čiščenje cevnega izmenjevalca in pepela, ki se nabere pod njim.