Peč na trda goriva - najbolj razširjen in priljubljen način ogrevanja

Peč na trda goriva je tradicionalno najbolj pogost način ogrevanja. V Sloveniji gotov največ ljudi izbere peči na polena, pri čemer je za kar najboljše delovanje peči pomembno, kateri les kurimo. Najbolj primerna je bukev, ki ji sledi hrast. Ker sta to vrsti trdega lesa, sta pogosto uporabljeni tudi dve drugi vrsti takega lesa: smreka in bor. Izkoristek pri peči na trda goriva je kar okoli 80-odstoten, kar pa bo močno odvisno od oblike dimnika in peči, od kakovosti in vlage uporabljenega lesa, ter od regulacije. Zato ne prepustite ničesar naključju in izberite strokovnjake: podjetje Valtis, ki ž 30 let zagotavlja proizvodnjo, montažo in servis peči za centralno ogrevanje po vsej Sloveniji.

Peči na polena

Peči na polena z Valtis PMS sistemom: celostna oskrba za najboljši izkoristek!

Pri Valtisu smo specialisti za peči na trda goriva že več kot trideset let. Razvili smo sistem celostnega spremljanja, kjer vam vse nudimo sami: proizvodnjo, svetovanje, montažo in servis peči. Ravno ta naša vključenost v vse stopnje vaše uporabniške izkušnje nam omogoča, da vas dodobra spoznamo in zagotovimo le najboljšo rešitev. To pomeni kar najnižje stroške ogrevanja, ki saj vam prihranek zagotovi tehnologija Smartfire™. To je naša lastna napredna regulacija kotla, ki je zasnovana tako, da kotel sam zaznava potrebe vašega bivališča po toploti. Na tej podlagi sistem nato prilagodi jakost svojega ogrevanja. Sistem pri peči na polena tudi nadzoruje kvaliteto izgorevanja polen ter tako v realnem času dovaja toliko svežega zraka, kot je potrebno. S tem se v kotlu kar najbolj učinkovito porablja gorivo, izkoristek pa je tako optimalen. Naš kotel VIVA GT smo razvili iz kar najbolj trpežnih materialov in najbolj kakovostne opreme, kar vam še dodatno zniža stroške ogrevanja. Vredno je zaupati strokovnjakom, kar potrjujejo tudi tisoči zadovoljnih uporabnikov po vsej državi.

Pri menjavi ali nakupu peči Eko sklad prispeva pol!

Gotovo ste že slišali, daje zaradi ekološke in klimatske obremenjenosti v Evropi in svetu globalna tendenca za bolj trajnostno naravnane rešitve, k čemur spada tudi bolj smotrno ravnanje z energijo. Tudi država ponuja sofinanciranje vašega ogrevanja, če se odločite za energetsko bolj varčne in okolju prijazne rešitve. Tako so vam na voljo nepovratna sredstva in ugodni krediti, pri nabavi peči pa vam Eko sklad prispeva kar 50 %. Pozanimajte se pri naših svetovalcih osebno, po telefonu ali preko spleta, in radi vam bomo razložili vse podrobnosti in pomagali do povračila vložka.

Peči na biomaso

Okoljsko najbolj trajnostna ogrevalna metoda: peči na biomaso

V podjetju Valtis pa veliko pozornosti namenjamo tudi ekološko najmanj obremenjujočemu načinu ogrevanja: pečem na biomaso. Razvili smo dva modela peči na pelete, ki ob zmeraj bolj visokih cenah fosilnih goriv pomenijo eno izmed najbolj cenovno ugodnih alternativ, prijazno do okolja. Ne izgubite na udobju in lahko enostavno regulirate donos in prenos pelet iz zalogovnika do kotla. Če bi se odločili za predelavo kotlovnice, je to dokaj enostavno in še vedno cenovno ugodno. Tudi pri pečeh na biomaso ste upravičeni do subvencij. Oglasite se nam postanite eden od prek 2000 zadovoljnih kupcev peči strokovnjakov z Valtisa!

IZKORISTITE MOŽNOST SUBVENCIONIRANEGA NAKUPA