Peč Peletka 25  za ogrevanje na pelete, ima zelo dober izkoristek

Ogrevanje vašega doma je lahko komfortno in cenovno ugodno z uporabo naših peči na pelete Waltis. V našem prodajnem programu imamo peči, ki se razlikujejo v moči in v nekaterih drugih lastnostih. Naš najbolj prodajan tip peči je Peletka 25, ki ima moč 7 – 25 kW in je primerna za centralno ogrevanje na pelete objektov do 300m2. Odlikuje jo izredna nizka poraba energenta, njen izkoristek pa je kar 94,5%. Gorilniku ne povzročajo težave niti manj kakovostni energenti. Po izgorevanju peletov ostane zelo malo pepela, zato zadostuje čiščenje kurišča in gorilnika enkrat tedensko, čiščenje komore cevnega izmenjevalca pa enkrat mesečno. 5 milimetrska pločevina iz katere je izdelana peč, zagotavlja njeno dolgo življenjsko dobo. Peč ima integriran zalogovnik a kapaciteto 180 kg, ki zadostuje povprečno za en teden ogrevanja. Zalogovnik ima inovativno zasnovo, ki omogoča optimalno izrabo prostora v peči. Peletka 25 ima mikroprocesorsko regulacijo, kar pomeni, da se samodejno prilagaja okolju v katerem deluje. Z zaznavanjem okolja se prilagaja na toplotne potrebe stavbe.

Za ogrevanje hiše s peleti nudimo kvalitetne peči za katere lahko pridobite subvencijo

Ogrevanje na pelete je v današnjem času zelo pogost način ogrevanja. Veliko ljudi se odloči za zamenjavo plinskih in oljnih peči ali peči na drva, saj lahko za nakup nove peči na lesno biomaso pridobijo nepovratna sredstva, ki jih nudi država. Ogrevanje hiše s peleti ni le cenovno ugodno ampak pripomore tudi k čistejšemu okolju.

ogrevanje hiše s peleti

kotili za centralno ogrevanje na pelete

Ogrevanje s pečjo Pellson X3S je komfortno, saj ima peč avtomatsko delovanje

Peč na pelete Pellson X3S z močjo 8 – 29 kW se vgrajuje v objekte s površino do 400 m2. V peči potekajo naslednji procesi avtomatsko: čiščenje gorilnika, vžig energenta, odvajanje pepela in prilagajanje moči delovanja. Peč X3S ima zelo majhno porabo energenta in dober izkoristek, ki je 92,9%. Tehnologija Smartfire je sistem regulacije delovanja peči glede na trenutne toplotne potrebe stavbe kar zelo poenostavi upravljanje s pečjo. Da lahko peč deluje avtomatsko, mora biti omogočen avtomatski vžig energenta. S pomočjo žarilne svečke, ki oddaja visoko temperaturo, se peleti samodejno vnamejo. Konstrukcijska tehnologija peči poskrbi, da je celoten proces vžiga zelo varčen. Peč na pelete ima tudi varovanje proti povratnemu vžigu energenta kar zagotavlja protipožarni komorni dozirnik. Ta skrbi, da je energent v zalogovniku neprestano fizično ločen od energenta v podajalnem sistemu gorilnika. Prav tako omogoča precizno doziranje energenta. Čiščenje kurišča v kurilni sezoni ni potrebno, saj posebna polžnica skrbi za odvajanje pepela v posebno posodo, ki jo je potrebno občasno izprazniti.

Kotli Waltis za centralno ogrevanje na pelete se uvrščajo v svetovni vrh peletnih peči

Peč na pelete Pellson CC pa je s svojo močjo 7 – 35 kW primerna za zgradbe s površino do 450 m2. Nudi najvišjo raven udobja pri ogrevanju, saj je to peč, ki se lahko primerja z najboljšimi kotli za centralno ogrevanje na pelete v svetovnem merilu. Je peč, izdelana v Sloveniji, z najnižjimi emisijami, ki so kar štirikrat nižje v primerjavi z ostalimi pečmi. Njen izkoristek je 93,8% kar pomeni, da je tudi poraba energentov zelo nizka. Ker je peč za ogrevanje popolnoma avtomatizirana, vam prihrani veliko časa, ki bi ga drugače porabili za njeno vzdrževanje. Čiščenje kurilnika in kurišča ni potrebno, saj proces poteka samodejno. Prav tako ni potrebno čiščenje cevnega izmenjevalca in pepela, ki se nabere pod njim. Ves pepel, ki ga peč proizvede se odvaja v posebno posodo, ki jo je potrebno izprazniti nekajkrat na leto. Gorilnik, ki je avtomatski in ima krožno čiščenje, se imenuje vulkanski gorilnik. Energent v gorilnik prihaja od spodaj, kjer se postopno segreje in posuši. Šele nato se vžgejo in izgorijo. To je razlog, da je njihovo izgorevanje zelo stabilno in zanesljivo. Energent se vžiga s posebnim visokotemperaturnim fenom. Njegova prednost pred drugimi vžignimi telesi je večja hitrost vžiga in možnost vžiga energenta z višjo vsebnostjo vlage.