Pošlji povpraševanje

Peči za centralno ogrevanje na drva so izjemno ekološke

Peči na drva cenikOdkar smo ljudje spoznali ogenj je eden izmed primarnih virov goriv les - natančneje drva. Lesna biomasa je edini vir, ki je tudi 100% obnovljiv in tako izjemno blagodejno vpliva na okolje. Prav zato so peči na drva veliko bolj zaželene kot peči na fosilna goriva, ki jih povezujemo z veliko škodljivimi vplivi na naš planet. Na drugi strani les s svojimi lastnostmi znatno ne doprinese k sproščanju ogljikovega dioksida v atmosfero in tako ugodno vpliva na okolje, na drugi strani pa je izpust ogljikovega dioksida v primeru peči na fosilna goriva velik. Kljub temu, da se peči za centralno ogrevanje na drva lahko pohvalijo z ekološko naravo, pa temu ni zmeraj tako, saj ljudje velikokrat kurijo drva pri prenizki temperaturi in v zastarelih pečeh, kar lahko sproži večje onesnaževanje zraka. Pomembno je torej, da je naša peč za centralno ogrevanje na drva sodobna in redno vzdrževana. Za kakovostno delovanje kaminskih peči in s tem za manjše onesnaženje zraka, mora biti izpolnjenih več pogojev; najprej je potrebno zagotoviti zadostno količino kisika, da zagotovimo optimalno gorenje drv v peči. V kurišče je treba dovajati vroč, predogret zrak, ki še pospešuje gorenje in omogoča dodatno oksidacijo ogljikovega monoksida v ogljikov dioksid.

Seveda je poleg dobrih lastnosti, ki jih prinaša peč za centralno ogrevanje na drva, potrebno izpostaviti izjemno ugodno gretje na drva, saj so drva cenejša od ostalih goriv, ki so nam dan danes na razpolago. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na to, da so drva eno izmed najbolj ekoloških goriv, ki jih v tem trenutku lahko najdemo na tržišču. Če se pogovarjamo o pečeh na fosilna goriva se je potrebno zavedati, da le-te proizvedejo obilico ogljikovega dioksida, ki je škodljiv našemu planetu, peč na drva pa ga proizvede veliko manj. Poleg tega lahko z naročilom drv iz domače okolico znatno zmanjšamo tudi onesnaževanje planeta, ki ga povzroči uvažanje fosilnih goriv iz tujih držav izvoznic v države uvoznice.

Peč na drva z zalogovnikomKatero peč naj izberem - peč na drva ali peč na pelete?

Velikokrat se postavlja vprašanje ali je bolje izbrati peči na drva ali peči na pelete. Obe vrsti peči se lahko pohvalita z veliko pozitivnimi lastnostmi, saj tako peč na drva kot tudi peč na pelete omogoča ogrevanje prostorov na ekološki in ekonomičen način. Potrebno pa je izpostaviti tudi stabilnost cen drv, ki se na trgu zadnjih nekaj let praktično ni spremenila, medtem ko se ostala goriva - pa naj gre za pelete, ki so še relativno ugodni ali za fosilna goriva - neprestano dražijo. Če se odločimo za peč na drva z zalogovnikom nam poleg tega ne bo potrebno skrbeti za stalno nalaganje drv, saj bo zalogovnik delo opravil namesto nas


VEČ O KOTLIH NA DRVA


Pred naročilom peči za centralno ogrevanje na drva ne smemo pozabiti na shranjevanje drv

Seveda je vsako gorivo, ki ga uporabljamo pri centralnem ogrevanju potrebno nekje skladiščiti. Kadar pa govorimo o peči na drva nikakor ne smemo pozabiti, da drva zavzamejo določeno količino prostora, ki je precej večja kot jo zavzemajo na primer olje ali nafta. V povprečju družina letno porabi 15 kubičnih metrov drv (količina lahko variira), ki zavzamejo kar 45 kubičnih metrov prostora. Les se suši približno dve leti, zato ga je potrebno zaščititi pred dežjem in vlago. Za kurjenje ne sme imeti več kot 20% vlage, še bolje je od 12-15%.

Peči za centralno ogrevanje na drva z zalogovnikom tudi v podjetju Valtis

V podjetju Valtis ogrevanje d.o.o. proizvajamo tudi peči na drva po konkurenčnih cenah. Peči se lahko pohvalijo s kakovostno izdelavo in dovršenim dizajnom, poleg tega pa je njihova življenjska doba dolga. Peči na drva z zalogovnikom omogočajo, da vam drv v peč ni potrebno nalagati vsakodnevno, saj ko kotel enkrat napolnimo, le ta ponuja nekajdnevno neprekinjeno oskrbo peči za centralno ogrevanje na drva. Peči podjetja Valtis uporablja že več kot 2000 gospodinjstev po vsej Sloveniji.

Vas zanima več o pečeh za centralno ogrevanje na drva? Obiščite našo spletno stran, kjer se lahko prepričate o pozitivnih lastnostih peči na drva. V primeru dodatnih vprašanj o ceni peči na drva smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili tudi na druga vprašanja, ki se vam pred nakupom peči za centralno ogrevanje na drva še zastavljajo ter vam tako pomagali do pravilnega nakupa.

Ponudba peči na drva in ostala ponudba