Kotli na drva imajo napredno tehnologijo, ki optimizira njihovo delovanje

Kotli na drva Viva GT nudijo najbolj učinkovit in moderen način ogrevanja s poleni. Sistem omogoča nalaganje polen enkrat na dan, kar je v primerjavi s klasičnimi pečmi zelo praktično. Nalagalni prostor je izredno velik, njegova 135 litrov velika prostornina dovoljuje nalaganje polen dolžine do 55 cm. Pri odpiranju vrat na peči, se tok dimnih plinov avtomatsko preusmeri, poveča se moč ventilatorja. Dim se ne bo nikoli pokadil v prostor, kot je to običajno s klasičnimi pečmi, saj gre pri kotlu na drva Viva GT dim skozi sesalno režo direktno v dimnik. Tehnologija Smartfire omogoča napredno regulacijo peči, ki zaznava potrebe stavbe po toploti in tako prilagaja moč delovanja. Sistem tudi spremlja kakovost zgorevanja polen in prilagaja dotok svežega zraka. Na ta način je optimizirana poraba goriva in izkoristek peči.

Vzdrževanje naših kotlov na drva je zelo preprosto, saj je čiščenje potrebno enkrat tedensko

Kotli na drva Viva GT imajo zelo preprost način čiščenja, saj je zaradi visoke učinkovitosti poraba polen majhna, kar pomeni, da posledično peč proizvede tudi malo pepela. Čiščenje se izvaja enkrat tedensko in je končano v desetih minutah. Zgorevanje polen proizvede 25 ali 35 kW toplote, ki se lahko shranjuje v obliki tople vode v zalogovniku. Shranjena toplota omogoča ogrevanje objektov do 24 ur. Največja prednost naših kotlov na drva je daljši časovni interval nalaganja polen, manj pogosto čiščenje pepela kar posledično pomeni manjšo porabo goriva. Prvi uplinjevalni kotel na drva je bil razvit že leta 2005, leta 2017 pa smo kotel mehansko, programsko in dizajnsko posodobili in ga preimenovali v VIVA GT. Istega leta smo za kotel na drva Viva GT pridobili certifikat, ki nam ga je podelil italijanski laboratorij KIWA. Meritve, ki smo jih opravili, so pokazale, da so pri izjemno visoki učinkovitosti peči, ki je 90,8%, emisije Co in prašnih delcev izjemno nizke.

kotel na drva cenikkotli za centralno kurjavo na drva

Poleg proizvodnje kotlov na drva, nudimo tudi svetovanje, montažo in servisne storitve

V našem podjetju nudimo tako imenovan PMS sistem, ki je celostna rešitev ogrevalnih sistemov. S proizvodnjo ogrevalnih naprav se ukvarjamo že od leta 1987. Naši zaposleni imajo dolgoletne izkušnje na področju izdelave peči za centralno ogrevanje kar priča podatek, da smo do sedaj razvili že petnajst modelov ogrevalnih naprav na lesno biomaso, ki so konkurenčni najbolj naprednim napravam v svetovnem merilu. Poleg razvoja in proizvodnje zagotavljamo strokovno montažo in hitre ter kvalitetne servisne storitve na območju celotne Slovenije. Če želite posodobiti vašo kurilnico in zmanjšati stroške ogrevanja, vam z veseljem pomagamo. Na podlagi pogovora in ogleda obstoječe kotlovnice, sestavimo individualno ponudbo, ki je popolnoma prilagojena potrebam in željam stranke. Skupaj s stranko razvijemo sistem centralnega gretja na način, da je celotna izgradnja optimalna. Pomagamo tudi pri pridobitvi subvencije, ki jo nudi eko sklad in tako zmanjšamo stroške investicije do 50%. Na naše kotle za centralno kurjavo na drva nudimo kar 5 letno garancijo na vodotesnost kotla ter 2 letno garancijo na rezervne dele. Kvalitetne servisne storitve so izjemno pomembne, saj brez dobre tehnične podpore tudi najboljša peč ne more zadovoljiti strankinih potreb. Z izbiro naših kvalitetnih kotlov za centralno ogrevanje na drva, stranka dobi celostno rešitev oziroma kotlovnico na ključ z zajamčeno servisno podporo.

NUDIMO TUDI KOTLE NA PELETE

Brezplačna ponudba in cenik kotlov na drva

Ekološko in ekonomično centralno ogrevanje vseh objektov z nizkimi emisijami CO in prašnih delcev je mogoče z našimi kotli na drva. Cena je ugodna, strošek investicije pa se lahko zmanjša do 50% s pridobitvijo nepovratnih sredstev, ki jih zagotavlja eko sklad. Morajo pa ogrevalne naprave ustrezati določenim kriterijem, prav tako morajo biti vgrajene v skladu s pravili, ki jih določa eko sklad. Z uporabo naprednih ogrevalnih sistemov na lesno biomaso pripomorete k bolj zdravemu okolju hkrati pa zmanjšate stroške, ki jih imate s centralnim ogrevanjem. Če želite brezplačno ponudbo naših ogrevalnih naprav na lesno biomaso, jo dobite tako, da na naši spletni strani izpolnite obrazec in nam ga pošljete. Na podlagi obrazca vas bomo kontaktirali in vam predstavili ponudbo za najprimernejši kotel na drva. Cenik vam bomo poslali na vaš elektronski naslov. Več nahttps://www.ogrevanje-kotli.si/