Peč na pelete je ekološka in ekonomična investicija v vaš dom

Peč na pelete nudi brezskrbno, zanesljivo in povsem avtomatizirano ogrevanje. V primerjavi s toplotno črpalko, nam nudijo peleti nižjo ceno ogrevalnega sistema, zagotovitev 100% zadostne temperature, zelo dobro zanesljivost kurilne naprave, 2-3-krat daljšo življenjsko dobo, neodvisnost od elektrike oziroma priključne moči, zelo tiho delovanje sistema ter nizke stroške vzdrževanja. Peč na pelete je zelo enostavna za uporabo. Vse kar morate narediti je: napolniti jo z energentom enkrat na teden in jo očistiti enkrat mesečno. Nekateri modeli peči so popolnoma avtomatizirani, tako, da nimate dela s čiščenjem pepela.

peči na pelete

Na področju ogrevalnih sistemov smo specializirani za avtomatske peči na pelete

V našem podjetju nudimo celostne rešitve, kar pomeni, da imamo lasten razvoj centralnih ogrevalnih sistemov, lastno proizvodnjo, svetovanje oziroma pomoč pri izvedbi centralnega ogrevalnega sistema, vgradnjo oziroma montažo centralnih kurilnih naprav, servisno podporo po celotni Sloveniji, stalno zalogo rezervnih delov, nudimo pa tudi pomoč pri pridobitvi subvencije. Imamo tridesetletne izkušnje na področju centralnih ogrevalnih sistemov, specializirani smo za avtomatske peči na pelete, ki nudijo našim strankam popolno udobje. Začetki našega podjetja segajo v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko smo v razvojno – prototipni skupini Ferrotherma, razvijali prototipe centralnih kurilnih naprav za domači in avstrijski trg. Pri sledenju avstrijskih trendov, smo se odločili za prenos sodobnih ogrevalnih načinov, ki so jih uporabljali na severu. Pri tem je pri nas nastalo tudi veliko inovacij.

Centralne peči z integriranim zalogovnikom so zelo zanesljive in enostavne za uporabo

Peč na pelete z integriranim zalogovnikom Waltis ima veliko lastnosti, zaradi katerih sodi v sam vrh ogrevalne tehnike na lesno biomaso. Odlikuje jo zanesljivost, saj je zelo robustna in narejena iz kvalitetnih materialov. Kotel je narejen po principu “user friendly”, kar pomeni, da je zelo enostaven za uporabo. Velike prihranke omogoča Smartfire tehnologija, ki je napredna regulacija peči. Kotel zaznava potrebe stavbe po toploti in tako prilagaja moč delovanja. Na ta način kotel optimizira porabo lesne biomase in optimizira izkoristek kotla. Vsi modeli peči imajo izkoristek nad 92,2%. Centralna peč na pelete omogoča tudi gretje sanitarne vode s pomočjo zunanjega kombiniranega grelnika. Nenazadnje pa z nakupom kotla slovenske proizvodnje podpirate domače gospodarstvo.

PREBERITE SI VEČ O NAŠIH KOTLIH ZA OGREVANJE!

Peči na pelete za centralno ogrevanje Waltis proizvajamo v različnih modelih

Naša najbolj prodajana peč na pelete za centralno ogrevanje je model Peletka 25 CS, ki ima moč 7 – 25 kW in lahko ogreje do 300m2. V Sloveniji uporablja to peč na pelete že več kot 1000 gospodinjstev. Kotel proizvajamo že od leta 2004 kar pomeni, da gre za naš najbolj preizkušen produkt. Vse kar morate storiti, je napolniti zalogovnik in pritisniti tipko start. Enkrat tedensko je potrebno očistiti kurišče in gorilnik, opravilo vam vzame le 10 minut časa. Peči na lesno biomaso Pellson X3S in CC sta avtomatska, kar pomeni, da ni potrebno čistiti gorilec in kurišče. Čiščenje gorilnika in odvod pepela iz kurišča je popolnoma avtomatizirano s čemer prihranite svoj čas, ki bi ga porabili za čiščenje pepela. Model peči Pellson CC ima tudi avtomatizirano čiščenje cevnega izmenjevalca in odvajanje pepela iz njegove komore. Pellson X3S ima moč 9 – 29 kW in lahko ogreje do 350 m2. Razvili smo ga že leta 2004, 2018 pa smo ga razvili do potankosti. Velja za najzanesljivejši avtomatiziran kotel v Sloveniji. Delo, ki ga imate s pečjo Pellson X3S je: polnjenje energenta enkrat tedensko, praznjenje posode s pepelom enkrat mesečno in čiščenje komore cevnega izmenjevalca enkrat mesečno. Centralna peč na pelete Pellson CC je s svojo močjo 7 – 35 kW, zmožna ogrevati do 400 m2. Kotel, ki je izdelan leta 2017, se lahko postavi ob bok najboljšim ogrevalnim napravam na svetu. Je kotel z najnižjimi emisijami, zato varuje zdravje ljudi in okolje. Ima popolnoma avtomatiziran gorilnik s krožnim čiščenjem in vžigalnim fenom. Delo, ki ga imate s pečjo Pellson CC je: polnjenje peči s peleti enkrat tedensko in čiščenje pepelnih posod enkrat mesečno.

peči na pelete

Več o centralnih pečeh na pelete si preberite tukaj: https://www.vsi.si/valtis-ogrevanje/centralne-peci-na-pelete