Peči za centralno ogrevanje na drva imajo zelo veliko dobrih lastnosti

Peči za centralno ogrevanje na drva Waltis, so v uporabi v več kot 500 gospodinjstvih širom Slovenije. Njihova najboljša lastnost je, da polena ni potrebno nalagati v kurišče več kot enkrat dnevno. Naše stranke se za peč na drva za centralno ogrevanje odločijo iz več razlogov. Eden izmed razlogov je, da želijo celostno storitev od enega ponudnika, kar jim nudi naš Waltis PMS sistem. To pomeni, da nudimo proizvodnjo, svetovanje, montažo in servis. Kvaliteta in učinkovitost peči za centralno ogrevanje na drva je potrjena tudi s strani KIWA italijanskega laboratorija, ki nam je leta 2017 izdal certifikat. Certifikat so nam dodelili zaradi odličnih meritev učinkovitosti pri zelo majhnih količinah izpušnih plinov in prašnih delcev.

centralna peč na drvapeč na pelete

Peči za centralno kurjavo na drva Waltis so izdelane iz kvalitetnih materialov

Naš kotel na polena VIVA GT je narejen iz najkakovostnejših materialov. Šamot Viva RX 100 je odporen na vse kemijske spojine, ki nastajajo pri izgorevanju polen pri temperaturi 1800°C. Inox je uporabljen za kovinski vložek v šamotu in za obloge v kurišču. Tudi vrata peči na drva so dvojno izolirana z inox zaščito. Velika prednost kotla VIVA GT je tudi to, da se ob odpiranju vrat avtomatsko preusmeri tok dima, obenem pa se poveča moč ventilatorja. Ko so vrata peči odprta, gre dim skozi sesalno režo naravnost v dimnik. Peč na drva za centralno ogrevanje VIVA GT uporablja tehnologijo Smartfire. To je napredna regulacija kotla, s katero kotel zaznava potrebo po toploti in na podlagi tega prilagaja moč delovanja. Sistem tudi spremlja kakovost zgorevanja polen in prilagaja dotok svežega zraka. S tem je mogoča uporaba tudi manj kvalitetnih polen. Na ta način je optimizirana poraba energenta in izkoristek kotla. Nalagalni prostor peči za centralno kurjavo na drva je velik, ima prostornino 135 litrov, v katerega se enkrat dnevno naložijo polena do dolžine 55 cm. Ogrevanje sanitarne vode je mogoče preko zunanjega kombiniranega grelnika.

VEČ O PEČEH NA TRDA GORIVA SI PREBERITE TUKAJ!

Peč na drva za centralno ogrevanje je zelo učinkovita, zato proizvede malo pepela

Kotel VIVA GT nudi zelo učinkovit in moderen način kurjave na drva. Zaradi visoke učinkovitosti, se porabi malo polen kar pomeni, da se proizvede zelo malo pepela. Peč na drva za centralno ogrevanje je potrebno čistiti enkrat tedensko, opravilo pa vam vzame 10 minut časa. Zgorevanje v kotlu VIVA GT proizvede 25 – 35 kW toplotne energije, ki se shranjuje v obliki tople vode v zalogovniku prostornine 1500 – 2000 litrov. Shranjena toplota omogoča ogrevanje objekta do 24 ur. Največja prednost peči VIVA GT je zagotovo daljši interval polnjenja s poleni, preprosto in hitro čiščenje peči ter majhna poraba energenta. Za peči za centralno kurjavo na drva VIVA GT lahko pridobite najmanj 50% subvencijo Eko sklada, kar občutno zmanjša finančno breme. Z veseljem vam bomo pomagali pri postopku pridobivanja nepovratnih sredstev.

Poleg proizvodnje nudimo tudi montažo peči za centralno ogrevanje na drva

Naše podjetje se s kurilnimi sistemi ukvarja že 30 let. Naši začetki segajo v osemdeseta leta prejšnjega stoletje, ko so v razvojno – prototipni skupini podjetja Ferrotherm, ki je bilo eden največjih jugoslovanskih proizvajalcev kotlov, razvijali prototipe, ki so bili namenjeni domačemu in tujemu trgu. Ta skupina ljudi, je pri razvoju in proizvodnji prototipov sledila avstrijskim trendom. Ker so v tej tehnologiji prepoznali velik potencial, so se odločili, da bodo nadaljevali svojo pot s prenosom sodobnih načinov kurjave, ki so ga imeli na severu. V tem procesu je nastalo tudi veliko inovacij. Do sedaj smo proizvedli že več kot 10 modelov peči na polena in pelete, ki so konkurenčni na svetovni ravni. V našem podjetju se poleg razvoja in proizvodnje lahko pohvalimo s storitvami kot so montaža peči na drva in kvaliteten ter hiter servis. Nudimo brezplačno svetovanje, brezplačno sestavo individualne ponudbe, brezplačno dostavo in brezplačno pomoč pri pridobitvi subvencije. Izvajamo kotlovnice po želji in na ključ.