Centralne peči na pelete so dolgoročno najvarčnejši način ogrevanja

Če menjate ali kupujete ogrevalni sistem za vaše bivališče, so najbolj dolgoročno učinkovita izbira centralne peči na pelete. Združujejo namreč sodobne trende z okoljskimi standardi ter gradijo na naravnem ogrevalnem materialu: lesu. Peč na pelete za centralno ogrevanje Valtis smo razvili sami, saj se že 30 let ukvarjamo z ogrevalnimi pečmi. Zaupa nam več kot 2000 zadovoljnih strank po vsej Sloveniji. Pridružite se jim in izberite centralno peč na pelete Peletka 25 ali Pellson CC.

Izbira peči na pelete za centralno ogrevanje vam prihrani denar in spoštuje okolje

Naše zadovoljne stranke so se odločile za centralno peč na pelete iz več razlogov. Prepričali smo jih z našimi tridesetletnimi izkušnjami in našo celostno ponudbo, saj zagotavljamo lastno proizvodnjo ter montažo in servis. To nam omogoča prihranek pri maržah morebitnih zunanjih izvajalcev. Razvili smo Smartfire™ Tehnologijo, ki je napredna regulacija kotla. To pomeni, da kotel prepozna toplotne potrebe vašega bivališča ter te podatke uporabi za prilagoditev moči pri delovanju. Na tak način porabi optimalno količino peletov ter kar najbolj izkoristi svoje zmožnosti. Vsi naši kotli delujejo na zavidljivem povprečnem izkoristku nad 93,5%. Poleg tega naš kotel omogoča tudi gretje sanitarne vode preko zunanjega kombiniranega grelnika, kar vam dodatno prihrani denar in energijo. Proizvod je slovenski in spodbuja uporabo lokalne biomase, kar je tudi v skladu z okoljskimi priporočili. Ker so peleti iz suhe žagovine, stisnjene v čepke, se s tem porablja stranski proizvod predelave lesa. Pelet je tudi ekološko nevtralen z vidika CO2 , ki se porablja za njegovo izdelavo.

peč na pelete z zalogovnikompeč na pelete z zalogovnikom

Za največ miru in najmanj dela: peč na pelete z zalogovnikom

Na splošno so centralne peči na pelete zelo enostavne za vzdrževanje. Pelete lahk dovajate na različne načine. Največ kotlov ima že dodan ali prigrajen zalogovnik, ki lahko pokriva nekaj dni ali teden. Polnjenje je ročno, z dodajanjem pelet iz 15kg vreč. Možno je tudi povezati kotel z obsežnejšim zalogovnikom ali silosom za pelete, pri čemer se peleti nato samodejno prenašajo iz silosa v zalogovnik prek mehanske ali sesalne prehodne mehanizacije. Samodejno so urejeni tudi vžig, gorenje in dovajanje peletov. Tako ste lahko brez skrbi, vaše bivališče pa ostaja prijetno ogreto.

PREVERITE PONUDBO NAŠIH PEČI ZA CENTRALNO OGREVANJE

Za najboljši izkoristek peči na pelete priporočamo naš celostni pristop PMS

Pri podjetju Valtis smo razvili metodo, kjer vam zagotavljamo celostno oskrbo za vašo centralno peč na pelete. Poskrbimo namreč za proizvodnjo in montažo peči na peleteter njen ustrezen servis. To pomeni, da vašo situacijo poznamo od samega začetka in vam že v fazi načrtovanja zagotovimo najboljšo rešitev. Naši strokovnjaki imajo tri desetletja izkušenj in poznajo vse kotičke Slovenije, kjer so že zagotovili številne montaže peči na pelete v raznovrstnih hišah in pogojih. Oglasite se pri nas ali stopite v kontakt z nami preko telefona ali spleta - radi se bomo posvetili vaši specifični situaciji!