Centralne peči na pelete so danes vse pogosteje predmet izbire

Ne glede na to ali gradite popolnoma nov objekt ali pa se ste se samo lotili prenove starejšega objekta - centralne peči na pelete so nekaj, kar omogoča cenovno ugodno ogrevanje vsem objektom po svetu. Centralne peči na pelete pa ne ponujajo zgolj ugodnega načina ogrevanja, pač pa so tudi ekološke, peleti pa so enostavno in hitro dobavljivi. Centralne peči na pelete se tako lahko pohvalijo z veliko različnimi prednostmi.

Centralne peči na pelete montažaEkološka narava gorenja in dober izkoristek peči na pelete

Ena izmed največjih prednosti je ta, da so peleti enostavno in hitro dostopni, saj njihova proizvodnja poteka v domačem okolju. V primeru, da kupimo pelete, ki so lokalne proizvodnje, pomagamo zaščiti planet tudi pred umazanijo, ki se proizvede med transportom nafte in drugih fosilnih goriv iz držav izvoznic v države uvoznice. Centralne peči za pelete se lahko pohvalijo tudi z veliko bolj čistim gorenjem kot peči na nafto, olje ali drva. Gorenju še pripomore ventilator, ki je vgrajen v peč na pelete za centralno ogrevanje. Ventilator neprestano dovaja svež zrak in tako pospešuje gorenje, izkoristek peči na pelete pa je tako še večji.

Peč na pelete z zalogovnikom še podaljša čas med polnjeni peči

Centralne peči na pelete se lahko pohvalijo tudi z dokaj velikim integriranim zalogovnikom, ki nam pomaga pri tem, da peči ni potrebno polniti vsak dan, pač pa pelete nasujemo v zalogovnik, ki jih nato postopoma dovaja v peč. Nekateri zalogovniki zagotavljajo zalogo pelet, ki zadostuje za nekaj dni, obstajajo pa tudi takšni, ki zagotavljajo, da bo naša centralna peč na pelete brez nalaganja novih pelet gorela tudi do nekaj mesecev. Poleg vsega navedenega pa je tudi montaža peči na pelete enostavna in se ne razlikuje dosti od montaže navadnih centralnih peči. Navadno za montažo peči na pelete potrebujemo nekaj ur.

Peč na pelete za centralno ogrevanje izkoristekPeleti predstavljajo enega izmed najbolj ekoloških goriv, ki so na razpolago

Peleti so tudi izjemno ekološki, saj za njihovo pridelavo uporabljamo odpaden les in lesne ostanke ter tako ne onesnažujemo okolja. Tudi sam proces izdelave peletov je ekološko naravnan. Nižja pa je tudi njihova cena, če jo primerjamo z ceno nafte, zemeljskega plina ali premoga.

Vseeno pa je potrebno vedeti, da se centralne peči na pelete soočajo tudi z nekaj pomanjkljivostmi. Kot prvo so centralne peči na pelete zaradi vgrajenega ventilatorja precej glasne in jih je tako bolje namestiti v kletnih prostorih. Slišimo lahko tudi, ko peleti padajo v gorilnik. Prav tako se je potrebno zavedati, da peč na pelete za svoje delovanje nujno potrebuje električno energijo. Če elektrike zmanjka, nas bo tudi peč na pelete za centralno ogrevanje prenehala greti.

V podjetju Valtis ogrevanje d.o.o. izdelujemo centralne peči na pelete, ki se lahko pohvalijo z odličnim delovanjem in dolgo življenjsko dobo, izkoristek peči na pelete pa je visok. Smo podjetje s tridesetletnimi izkušnjami na podlagi razvoja in proizvodnje kotlov za centralno ogrevanje in edini slovenski proizvajalec, ki ponujamo celostno rešitev pri izgradnji ogrevalnih sistemov, naše peči pa uporablja že več kot 2000 gospodinjstev po Sloveniji.

Vas zanima več o centralnih pečeh na pelete? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o zadovoljstvu naših cenjenih strank. Na spletni strani se lahko prepričate tudi o različnih modelih centralnih peči na lesno biomaso, ki jih v našem podjetju ponujamo. Seveda smo vam v primeru dodatnih vprašanj o centralnih pečeh na pelete na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred nakupom peči na pelete za centralno ogrevanje še zastavljajo.

KOTLI NA DRVA

PMS SISTEM