Diesel električni agregati nepogrešljivi v času krize

Diesel električni agregati so nepogrešljivi v času kriz - naravnih katastrof, neurij in drugih nevšečnosti, zaradi katerih odpove električno omrežje. Zato je dobro imeti doma dizelski agregat - tako za vsak slučaj, če se zgodi kaj neprijetnega. Seveda pa je dobro, da so pri roki tudi rezervni deli za agregate.

Diesel električni agregati reševali Slovenijo v času žleda

Ko je lani pozimi Slovenijo prizadel veliki žled so bili prav diesel električni agregati tisti, ki so preprečili še večje gorje in nevšečnosti, ki jih je že tako ali tako povzročila narava. Diesel električni agregati so namreč sredi zime omogočali ljudem luč in toploto, ko je bila infrastruktura električnega omrežja marsikje malodane izbrisana. Dizelski agregat je tako preprečeval mraz v hišah, reševal zmrznjeno hrano v skrinjah in omogočil ljudem, da so lahko poslušali radio ter si svetili še kako drugače kot le z uporabo baterij. Ker so diesel električni agregati rohneli dan in noč, so bili rezervni deli za agregate pomembna dobrina, ki se je tedaj kupovala, saj je bil za marsikoga agregat edina pot, da je v svoji hiši imel električni tok.

Diesel električni agregati med žledom zamikali nepridiprave

Ker je bil med žledom dizelski agregat poleg osnovne hrane ena glavnih dobrin, ki so jo ljudje kupovali, so tatovi ukradli marsikatere elektroagregate. Zato so oblasti ljudi opozarjale, naj svoj dizelski agregat dobro zavarujejo. Situacije, ko so z agregatov zmanjkali le rezervni deli za agregate pa so bile zelo redke.

Agregati tudi v pomoč javnim podjetjem

Diesel električni agregatiDizelski agregat je močno pomagal tudi nekaterim javnim podjetjem oziroma službam v času žleda. Elektro podjetja so namreč uporabila marsikateri diesel elektro agregat, da so lahko z agregatom vzpostavila delovanje nekaterih trafo postaj in tako ljudem po vaseh še pred postavitvijo električnega omrežja omogočili električni tok na domovih. Dizelski agregat je kdaj pa kdaj prav prišel tudi ekipam, ki so čistile trase električnega omrežja po gozdovih in na tako odročnih lokacijah je koristno, če so pri roki tudi rezervni deli za agregate. Je pa res, da je bila to res redka situacija, saj so praktično vsi svoje elektroagregate raje odstopili premraženim ljudem po domovih.

Tehnomatica, d.o.o. | Diesel električni agregati - servis in rezervni deli - povezave do naše spletne strani: