Dizelski agregat - električni generator za rezervno napajanje objektov

Dizelski agregat oz. električni generator je izjemno priročna naprava v primerih, ko nam zmanjka elektrike ali pa se nahajamo na območju, kjer ni električnega omrežja. Mehansko energijo, ki jo poleg dizelskega lahko ustvarja tudi bencinski motor, namreč pretvarjajo v nam vsem nujno potrebno električno energijo. Glede na zahtevnost uporabe oz. glede na njeno namembnost se diesel električni agregati delijo na enofazne (do 12kW) in trifazne (od 5 do 1000 kW). Seveda imajo različni agregati različno nominalno moč, razlikujejo pa se tudi po porabi goriva, ki se meri v porabljenih litrih na eno uro delovanja.
Podjetje Tehnomatica je zastopnik za prodajo signalno-varnostnih naprav, rezervnih delov in elementov za železniško infrastrukturo, kabelskega pribora in naprav za neprekinjeno napajanje. Na področju rezervnega napajanja objektov predstavlja vzdrževanje, v katerega sodita tako servis kot obnova agregata, eno naših specializiranih storitev. Vzdržujemo vse vrste elektro-agregatov in generatorjev za rezervno napajanje objektov, ne glede na to, ali gre za starejši ali za novi dizelski agregat. Sodelujemo s kooperanti, ki so posebej specializirani za kakovostne izvedbe posameznih del. Na različnih lokacijah izvajamo mesečna testiranja vseh vrst agregatov. V sklopu vzdrževanja električnih agregatov izdelujemo in dobavljamo nove komandne omare za upravljanje agregatov, izvajamo kabelske prevezave in ostala dela v sklopu rezervnega napajanja objektov - tudi v povezavi z UPS napravami.
Za kakovostno vzdrževanje agregatov starejšega tipa so na voljo tudi vsi rezervni deli za agregate. V primeru, da obnova agregata ni možna, pa dizelski agregat zamenjamo z novim. Novi dizelski agregat tudi ustrezno namestimo v objekt.

Diesel električni agregati cenejša investicija od bencinskih

Dizelski agregat in obnovaUgodnejša cena, tišje delovanje ter precej manj onesnaževanja so glavne prednosti bencinskega agregata v primerjavi z dizelskim. Kljub temu pa je novi dizelski agregat velikokrat boljša odločitev kot bencinski, saj nam nižja cena dizelskega goriva zagotavlja prihranek. Poleg tega je bencin vnetljiv pri nižji temperaturi, zaradi česar sta uporaba in shranjevanje dieselskega goriva varnejša. Bencinski motorji imajo tudi slabši izkoristek in z enako količino goriva proizvedejo manj električne energije. Predvsem pa ima novi dizelski agregat daljšo življenjsko dobo. Dolgoročno gledano so tako kljub nekoliko višji ceni diesel električni agregati ugodnejša investicija.

Tehnomatica d.o.o. | Nakup dizelskega agregata za velik prihranek - povezave na našo spletno stran: