Toplotna črpalka Daikin zrak voda za radiatorsko ogrevanje

Toplotna črpalka Daikin sodi med zelo pogosto izbiro, še posebej na področju Evrope. Naprave Daikin so bile namreč zasnovane in testirane v Evropi, kar pomeni, da so prilagojene tukajšnjemu podnebju, kar omogoča njihovo optimalno delovanje. Seveda pa morate glede na svoje specifične pogoje nato izbrati ustrezen model znamke Daikin (zrak voda za radiatorsko ogrevanje, nizkotemperaturna naprava za novogradnje itn.). Če tudi vas zanima kakovostna toplotna črpalka Daikin, boste v nadaljevanju našli informacije o tem, kako priti do iskanega modela po najboljši ceni …

Preberite več o izbiri toplotne črpalke

Ogrevanje s toplotno črpalko: katere vrste poznamo?

Najprej si poglejmo, zakaj sploh izbrati ogrevanje s toplotno črpalko in katere vrste toplotnih črpalk poznamo. Ko govorimo o prednostih te rešitve, je treba izpostaviti dva dejavnika, in sicer bistveno nižje stroške in občutno manjšo obremenitev okolja. Da pa bi lahko izkoristili vse prednosti, moramo izbrati ustrezen tip naprave glede na konkretne okoliščine. V osnovi imamo na voljo tri vrste: zrak voda, voda voda in zemlja voda. Pri prvem tipu npr. vir za črpanje obnovljive energije predstavlja okoliški zrak. Nato pa so možni še različni podtipi, kot so nizkotemperaturne in visokotemperaturne toplotne črpalke.


Ogrevanje s kvalitetno toplotno črpalko

Vgradnja nizkotemperaturne ali visokotemperaturne toplotne črpalke?

Kadar vas na primer zanima toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje starejših objektov z nekoliko slabšo izolacijo, pridejo v poštev predvsem visokotemperaturne toplotne črpalke. Obstoječi sistem tako nadomestimo s precej varčnejšo in bolj ekološko rešitvijo. Po drugi strani pa so nizkotemperaturne naprave prava izbira pri novogradnjah – talno gretje, nizkotemperaturni radiatorji itn., hkrati pa se lahko uporablja kot sanitarna črpalka.


Toplotna črpalka Daikin za ogrevanje

Vsestransko uporabna toplotna črpalka Daikin je izjemno učinkovita

Kaj so torej najpomembnejše odlike naprav Daikin? Tisto, kar najbolj izstopa, je zagotovo nadpovprečna učinkovitost oziroma  izredno visoko grelno število (COP). Toplotna črpalka Daikin namreč pridobi do 75 ali celo do 80 odstotkov energije iz brezplačnih, obnovljivih virov – torej iz zraka, zemlje ali iz vode (podtalnica). Napredna inverterska tehnologija pri napravah Daikin poskrbi, da ni potrebno nenehno zaganjanje in ugašanje motorja, ki je precej energetsko potratno – namesto tega se vseskozi uravnava hitrost motorja, s čimer se prihrani ogromno energije. Odločitev za Daikin je zato odločitev za velike dolgoročne prihranke. Premišljeno izbrana naprava Daikin bo poskrbela, da bo zrak v vašem domu vedno prijetno topel, čeprav se bo vaša mesečna poraba energije močno znižala.

Kakovostna toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje Daikin

V podjetju Svet klime vam ponujamo najboljše proizvode podjetja Daikin in to po zelo dostopnih cenah. Med drugim vas v ponudbi čaka toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko gretje proizvajalca Daikin, in sicer tako za radiatorsko ogrevanje pri novogradnjah kot za radiatorsko ogrevanje v starejših objektih. Poleg tistih, ki so primerne predvsem za radiatorsko ogrevanje, so tu še naprave za talno gretje. Ena izmed možnosti je na primer Daikin Altherma 3 (s samostoječo ali stensko notranjo enoto), ki je kot nalašč za nizkoenergijske hiše, njena vgradnja pa je še posebej hitra. Tudi pri izredno nizkih zunanjih temperaturah (vse do –25 stopinj Celzija) je mogoče pričakovati izjemno zanesljivo delovanje in stalno temperaturo prostorov v stanovanju. Na voljo so vam tri različne moči delovanja: 4 kW, 6 kW in 8 kW. Ker so vgrajeni vsi sestavni deli, ni nikakršne potrebe po dodatnem vgrajevanju delov drugih proizvajalcev. S pomočjo spletnega krmilnika je možno upravljanje na daljavo, kar pogosto doprinese k še večjemu prihranku. Z veseljem vam predstavimo podrobno delovanje naprave in drugih možnosti, ki so vam na voljo, kar vam bo omogočilo, da sprejmete resnično informirano odločitev. Vsekakor je to odlična naložba v prihodnost, ki je ne boste obžalovali, saj se vam bo v presenetljivo kratkem času v celoti povrnila.

Preberite še o toplotni črpalki Mitsubishi