Toplotna črpalka zrak voda: preprosto delovanje, velik prihranek

Toplotna črpalka zrak voda je nedvomno najbolj razširjen podtip. Za to obstaja kar precej razlogov. Seveda pa je v nekaterih primerih smiselna tudi toplotna črpalka za ogrevanje hiše zemlja voda ali voda voda. Da bi ugotovili, katera vrsta bi bila za vas najprimernejša, morate najprej poznati njihovo delovanje in tako prednosti kot pomanjkljivosti posameznih podtipov – zrak voda idr. To vam bo zagotovo olajšalo odločitev.

PREBERITE TUDI O TOPLOTNIH ČRPALKAH DAIKIN

Delovanje toplotne črpalke zrak voda in drugih tipov naprav

V osnovi je delovanje toplotne črpalke zrak voda zelo preprosto. Kot nakazuje že njeno ime, naprava za svoje delovanje izkorišča toploto zraka. To je običajno zunanji zrak, včasih pa pride v poštev še toplota zraka v kleti ipd. Delovanje toplotne črpalke pa se jasno nekoliko spremeni, če se zamenja vir energije. Poleg zraka je to lahko še voda oz. podtalnica ali zemlja. Glede na pogoje v specifičnem okolju izberemo tip naprave, ki zagotavlja optimalno delovanje tudi v ekstremnejših pogojih (na primer izredno mrzle zime). Pred dokončno odločitvijo se je zato vedno smiselno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo podrobneje predstavil delovanje toplotne črpalke – zrak voda oziroma vrste, za katero se zanimate. Strokovnjak vam obenem pomaga z izračuni tega, kakšna naj bi bila pričakovana poraba (glede na izolacijo hiše itn.), kar pomeni, da boste ugotovili, kako hitro se vam bo investicija povrnila.


Poraba toplotne črpalke zrak voda

Katera je najcenejša toplotna črpalka za ogrevanje hiše?

Čeprav kupci, ki jih zanima črpalka (zrak voda idr.), običajno razmišljajo o nakupu kot o dolgoročni naložbi, pa sama cena naprave zagotovo ni povsem zanemarljiv dejavnik. Kot smo omenili na začetku, je toplotna črpalka zrak voda najbolj priljubljena. Na to nedvomno vpliva dejstvo, da gre načeloma za najcenejšo možnost. K razširjenosti te vrste naprav pa še dodatno prispeva, da je vgradnja hitra in enostavna, kar pomeni, da niso potrebni večji posegi ali celo pridobivanje gradbenega dovoljenja.

Nizka poraba toplotne črpalke poskrbi za zelo velike prihranke

Ne glede na izbrani podtip naprave, je mogoče računati na to, da bo poraba toplotne črpalke bistveno nižja kot pri kurilnem olju, plinu, peči na drva itn. S tem imamo v mislih predvsem občutno nižje mesečne stroške. Delovanje toplotne črpalke zrak voda in drugih vrst temelji prav na ideji, da se večji del energije pridobi iz brezplačnih, obnovljivih virov. Le manjši delež pa predstavlja električna energija. Da pa bi prišli do maksimalnih prihrankov, morate biti pozorni na kakovost izbrane naprave. Če se odločite za uveljavljene proizvajalce, kot sta na primer Mitsubishi ali Daikin, si lahko vsekakor obetate izjemno učinkovitost in dolgo življenjsko dobo.

Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je ekonomična in ekološka rešitev

Seveda pa toplotna črpalka zrak voda ne prinaša zgolj nižjih stroškov za vaše gospodinjstvo, ampak gre hkrati za okolju prijazno rešitev, saj pomeni vse prej kot zanemarljivo znižanje izpustov toplogrednih plinov. V podjetju Svet klime smo za vas pripravili pester nabor kakovostnih naprav po dostopnih cenah, in sicer tako nizkotemperaturnih (primernih predvsem za novogradnje) kot visokotemperaturnih (za starejše objekte). Poskrbimo za profesionalno montažo v dogovorjenem roku, ki zagotovi resnično brezhibno funkcioniranje. Naši monterji imajo več kot 10 let izkušenj z vgradnjo, hkrati pa sodimo med pooblaščene monterje priznanih znamk, kot so Toshiba, Mitsubishi,in Daikin. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti na pomen rednega vzdrževanja oziroma servisov. Tudi pri tem vam bo v pomoč naša izkušena ekipa serviserjev, za kakovost opravljenega dela pa jamčimo z garancijo. Ker vam ob ogledu stanja naprave ponudimo brezplačne strokovne nasvete za pravilno vzdrževanje, pa bo to hkrati pomenilo precej manj nevšečnosti v prihodnje. Z našo pomočjo bo prihodnost toplejša in okolju prijaznejša!

TOPLOTNA ČRPALKA MITSUBISHI >>>