Toplotna črpalka Daikin: novi standardi glede učinkovitosti in varčnosti

Toplotna črpalka Daikin je ena izmed toplotnih črpalk v naši ponudbi, razvita v Evropi. Odlikuje jo izjemna trajnost, saj z uporabo različnih virov energije in hibridniomi kombinacijami omogoča prihranek pri električni energiji in tudi do štirikrat manjši porabo kot običajni načini ogrevanja. Ti izjemni rezultati so posledica dejstva, da toplotna črpalka Daikin (8kw, 11kw, 14kw) v kar največji možni meri uporablja obnovljive vire energije. Pri tem izkorišča sonce, tla in vodo.

Toplotna črpalka Daikin

Naš odgovor na vaše vprašanje, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati

Ne smemo podcenjevati pomembnosti odločitve, s katero se soočate in treba je dobro preučiti vrste toplotnih črpalk in različne modele na trgu, preden se odločite na nakup. V našem podjetju smo specialisti za prodajo, montažo in servis klimatskih naprav, toplotnih črpalk in sušilcev ter osvežilcev zraka, prisegamo pa na dolgoročno in osebno negovanje vezi z našimi kupci. Ravno zato vam iz prve roke priporočamo najbolj kakovostne in najbolj napredne toplotne črpalke Daikin (8kw, 11kw, 14kw). Poleg že omenjene izjemne raznolikosti in energetske učinkovitosti lahko delujejo prilagojeno glede na okolje, v katerem so nameščene. Ob upoštevanju vrste stavbe, v kateri se nahajajo, se torej zagotavlja optimalna poraba energije. Sestavljene so v glavnem iz treh delov: zunanja enota ali uparjalnik, notranja enota - kondenzator, ter hladilno sredstvo, ki ju povezuje. Toplota se prenaša prav po njem, zunanja enota pa iz vira energije, npr. zraka ali vode, ki je obnovljiv, energijo izloča preko spreminjanja tekočine v plin, s čimer se zrak ogreva.


Prihranite na ekološki način ter izberite ogrevanje s toplotno črpalko

Ne glede na vrsto ali starost vašega bivališča ali objekta so toplotne črpalke Daikin primerne za vgradnjo in enostavne za vzdrževanje. Montirajo se lahko v obstoječe ogrevalne sisteme ali pa v novogradnje, kombinirati pa jih je možno z drugimi viri energije. Ogrevate lahko prostore in sanitarno vodo, pri čemer štiri petine napajanja prihaja iz geotermalne toplote, ena petina pa iz vira električne energije. Ponavadi se priporočajo pri novogradnjah ali prenovah.

Ena od najnovejših tehnologij je ogrevanje s pomočjo zemeljskega vira, kakor deluje toplotna črpalka Daikin Altherma. Za svoje delovanje uporablja invertersko tehnologijo toplotne črpalke. Zagotavlja vam varčno kontrolo klime in zmanjšuje porabo energije in s tem stroške za ogrevanje. Uvrščamo jo v energetski razred A++, saj za svoje delovanje kar 80 % virov pridobi iz obnovljivih energij. Čeprav se za njeno montažo zahteva nekoliko večji poseg, pa se investicija dolgoročno izjemno splača, saj omogoča kar tretjino manj porabe energije pri ogrevanju. Uporabna je tudi za hlajenje in tako še bolj vsestranska. Ker je vsaka specifična, je res najbolje povprašati strokovnjake o tem, katero toplotno črpalko zrak voda ali voda voda izbrati.

Vrste toplotnih črpalk

Na voljo različne vrste in modeli toplotnih črpalk

Naši sodelavci vam zagotavljajo osebni stik in se vam posvetijo za iskanje ustrezne rešitve. Glede na objekt, ki ga opremljate, se bo razlikovala tudi vrsta toplotne črpalke, ki vam zagotavlja najbolj optimalno ogrevanje. Visokotemperature toplotne črpalke Daikin zrak-voda poleg ogrevanja zagotavljajo toplo vodo in tudi hlajenje prostora. Za delovanje uporabljajo 65% energije iz prostora in preostanek iz električne energije. Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma je zlasti priporočljiva pri menjavah obstoječih ali odsluženih bojlerjev, nizkotemperaturna različica pa jamči varčnost pri ogrevanju, hlajenju in topli vodi. Kadar kombiniramo toplotno črpalko s kakšnim drugim virom energije, npr. solarno energijo, še povečamo učinkovito proizvodnjo toplote.

Na naši spletni strani najdete podrobne opise različnih modelov in njihovih prednosti. Tako bo vaša izbira, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, še bolj informirana in podkrepljena z vsemi dejstvi. Oglasite se nam osebno ali preko telefona in naši strokovnjaki z bogatimi izkušnjami vam bodo pripravili prilagojeno ponudbo za kar najbolj varčno in učinkovito ogrevanje po najnovejših tehnoloških standardih.