Toplotna črpalka Mitsubishi: kako deluje, kakšna je poraba?

Toplotna črpalka Mitsubishi ali morda Daikin? Katero vrsto izbrati? Nizkotemperaturna ali visokotemperaturna naprava? To je le nekaj izmed najpogostejših dilem, s katerimi se soočajo kupci. Vsekakor gre za investicijo, ki zahteva premišljen pristop, zato morate dobro razmisliti glede optimalne kombinacije lastnosti za vas. Pri tem je treba upoštevati predvsem, kako deluje toplotna črpalka določenega tipa in kakšni so pogoji v okolju, kjer živite, na kako zahteven proces vgradnje ste pripravljeni ter ali bo to predvsem toplotna črpalka za centralno ogrevanje prostorov ali tudi za sanitarno vodo.  

Kako deluje toplotna črpalka za centralno ogrevanje prostorov?

Naj najprej okvirno pojasnimo, kako deluje toplotna črpalka. To je seveda odvisno od tega, za katero vrsto naprave gre. Odgovor na vprašanje, kako deluje toplotna črpalka zrak/voda, je razumljivo nekoliko drugačen, kot če bi opisovali, kako deluje toplotna črpalka zemlja/voda ali zrak/voda. Po drugi strani pa nedvomno obstaja precej stičnih točk. V osnovi vsaka izmed omenjenih naprav deluje tako, da poskuša izkoristiti čim več brezplačne in obnovljive energije. Le manjši delež za delovanje predstavlja električna energija. Pri tem je izredno pomemben podatek grelno število, pogosto označeno kar s kratico COP. Omenjeno število nam pove ogromno o tem, kako učinkovito deluje toplotna črpalka. Višje ko je število, manj elektrike se porabi, posledično pa so nižji stroški gospodinjstva. Če bi se torej želeli prepričati, kako varčno deluje posamezni model, vedno povprašajte o grelnem številu.

Je smiselna še toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode?

Zagotovo si lahko obetate precejšnje prihranke tudi v primeru, da se odločite za toplotno črpalko, namenjeno zagotavljanju tople sanitarne vode, pri čemer so možne izvedbe z bojlerjem ali brez. Tovrstni modeli lahko pogosto opravljajo dvojno funkcijo (hkrati jih je na primer mogoče uporabljati za hlajenje kleti, kjer shranjujemo ozimnico). Verjetno si vsi želimo karseda znižati porabo energije v naših domovih, saj ima to pozitiven vpliv tako na naš družinski proračun kot na okolje. Zato je vsekakor dobrodošlo, da zmeraj izberete najvarčnejšo možnost/kombinacijo.

Toplotna črpalka Mitsubishi: notranja enota Ecodan, zunanja Zubadan

Kombiniranje notranje enote Mitsubishi Ecodan in zunanje enote Mitsubishi Zubadan prinaša izjemne rezultate. Omenjena izvedba priznanega proizvajalca Mitsubishi zagotavlja visoko energetsko učinkovitost vse do zunanjih temperatur –15 stopinj Celzija. Samo delovanje pa je možno celo do zunanje temperature –28 stopinj Celzija. To je torej rešitev, ki vas ne bo pustila na cedilu niti v zelo ekstremnih situacijah in ki je več kot primerna za naše klimatske razmere. Če vas zanima kombinacija Mitsubishi Ecodan + Mitsubishi Zubadan po najboljši ceni, se vam splača obiskati spletno stran našega podjetja Svet klime. Tam boste našli vse potrebne informacije glede lastnosti naprav oziroma sistemov. Ker sta oba elementa delo istega proizvajalca, podjetja Mitsubishi, sta povsem usklajena, zato je montaža zelo preprosta. Da pa bo delo opravljeno zares profesionalno in hitro, pa bodo poskrbeli naši izkušeni monterji.

Toplotna črpalka Mitsubishi za ogrevanje

Zunanja enota Mitsubishi Zubadan  za energetsko sanacijo objektov

Nekateri še vedno menijo, da je toplotna črpalka za centralno gretje prostorov smiselna samo pri novogradnjah, kar pa nikakor ne drži. Tudi zunanja enota Mitsubishi oz. Mitsubishi Zubadan je na primer več kot primerna za energetsko obnovo starejših stavb. Kakovostna naprava, kar modeli znamke Mitsubishi nedvomno so, bo pri starejših objektih, ki so pogosto nekoliko slabše izolirani kot novogradnje, močno znižala mesečno porabo. Toplotna črpalka Mitsubishi poskrbi, da ne boste več trošili denarja po nepotrebnem. Poleg toplotnih črpalk Mitsubishi vas v naši ponudbi čakajo različni modeli nič manj kvalitetnega proizvajalca Daikin, in sicer tako nizkotemperaturne kot visokotemperaturne izvedbe, ki so odlične za kombiniranje z radiatorji v starejših stavbah. Ne glede na okoliščine je torej mogoče najti pravi podtip. Zaupajte nam svoje želje in pomagali vam bomo, da sprejmete pravo odločitev!

Toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan

O toplotni črpalki Daikin