Klimatske naprave: klasična ali prenosna klimatska naprava

Klimatske naprave, kot morda že veste, niso uporabne zgolj za ohlajanje zraka v prostorih v poletnem času, ampak vam pridejo še kako prav tudi v hladnejših mesecih, torej za ogrevanje stanovanja. Pri tem je mogoče izbirati med različnimi tipi in podtipi klimatskih naprav, s poljubnimi karakteristikami, ki jih zajema današnja prodaja. Posledično morate dobro vedeti, kaj v resnici potrebujete, da boste na koncu sprejeli resnično najboljšo odločitev.

Stenske klimatske naprave

Nakup klimatske naprave z montažo – investicija, ki je ne boste obžalovali

Večina kupcev se še vedno odloči za klasične stenske klimatske naprave. Določene znamke so si pridobile še posebej velik ugled med uporabniki. V to skupino na primer nedvomno sodijo produkti proizvajalcev, kot so Gree, Mitsubishi, Toshiba in Daikin. Vse omenjene znamke odlikuje izjemna varčnost, kar pomeni, da bo zagotavljanje prijetne temperature zraka v vašem domu cenovno ugodno. Hkrati navdušujejo z nadpovprečno dolgo življenjsko dobo in z enostavnim vzdrževanjem. Vsekakor pa je treba omeniti še estetsko dovršenost različnih modelov klimatskih naprav. Prodaja in montaža klimatskih naprav Misubishu, Daikin, Toshiba in Gree je zato upravičeno deležna precejšnje pozornosti. Z njimi je mogoče občutno izboljšati kakovost bivanja, zato je to naložba, v povezavi s katero se boste zagotovo spraševali, zakaj se niste zanjo odločili že zdavnaj.

Kdaj je smiselna prenosna klimatska naprava?

Seveda klasične stenske izvedbe niso edina opcija, ki jo imate. Že tu je možna različica brez zunanje enote, ki je še posebej primerna v večstanovanjskih objektih, kjer bi bili zunanji posegi na fasadi problematični. Poleg tega je možna talna ali stropna vgradnja, še ena opcija pa je prenosna klimatska naprava. Kot pove že samo ime, je prenosna verzija namenjena tistim, ki želite več fleksibilnosti pri postavitvi. Prenosna klimatska naprava se zlahka prestavlja iz prostora v prostor in se s tem prilagaja vašim konkretnim potrebam. Čeprav je v osnovi prenosna in izredno prilagodljiva, obstaja osnovno pravilo glede postavitve, in sicer to, da je optimalno, če stoji čim bližje oknu, da brez težav odvajamo zrak skozi cev. Prenosne izvedbe so seveda običajno lažje od klasičnih, pri prenosni različici pa so manjše tudi dimenzije, zaradi česar so kot nalašč za študentska bivališča/sobe, rabo na dopustu (celo v prikolici) ipd. Prenosna klimatska naprava je npr. pogosto zelo pametna izbira za najemniška stanovanja, saj jo boste  v primeru selitve zlahka vzeli s seboj.

Prenosna klimatska naprava Gree

Kam po najboljše klimatske naprave?

V podjetju Svet klime smo za vas pripravili izjemno pestro ponudbo, med katero boste zagotovo našli pravi model zase, ne glede na to, kakšne so vaše zahteve oziroma potrebe. Skupna značilnost vseh modelov iz naše ponudbe je energetsko učinkovito delovanje, kar pomeni dobro novico tako za vašo denarnico kot za okolje. Hlajenje in ogrevanje stanovanja bosta zdaj možna z nižjimi stroški in z manj negativnega vpliva na okolje. Če niste povsem prepričani, kateri sistem bi bilo v vašem primeru najbolj smiselno izbrati, se lahko kadar koli obrnete na nas. Na podlagi naših bogatih izkušenj vam bomo s strokovnimi nasveti pomagali, da poiščete resnično najboljšo rešitev.

Ugodna klimatska naprava, akcija pa prinaša še dodatne popuste

Vseskozi si prizadevamo, da bi bila našim strankam na voljo karseda cenovno dostopna klimatska naprava. Akcija, ki jo občasno pripravimo, poskrbi za dodatna znižanja naših rednih cen, ki so že v osnovi izredno ugodne, še posebej z upoštevanjem kakovosti, ki vam jo ponujamo. Vsekakor je torej smiselno, da spremljate našo ponudbo, da ne boste zamudili prav nobene akcije. V naši ponudbi vas sicer čakajo tako klasične bivalne različice kot profesionalne klimatske naprave, primerne celo za zelo velike prostore. Nič manj pestra pa ni izbira toplotnih črpalk zrak, s katerimi je možno ogrevanje celo takrat, ko se zunanje temperature spustijo do –28 stopinj Celzija!

PREVERITE TUDI KACIJE TOPLOTNIH ČRPALK