Klime: nakup prenosne naprave omogoča popolno mobilnost

Klime so lahko različnih vrst, v osnovi pa jih delimo v dve večji skupini. Pogostejša izbira je klasična klima z montažo, poleg tega pa poznamo še mobilne oziroma prenosne modele. V nadaljevanju vam bomo na kratko razložili delovanje prenosne klime in nekaj pogojev, ki jim mora biti zadoščeno, če razmišljate o tej opciji. Prav tako pa boste našli namig o tem, katerega ponudnika izbrati, če iščete najugodnejše razmerje med ceno in kvaliteto …

OBIŠČITE SVET KLIME

Kaj je bistveno za delovanje prenosne klime in kam jo je najbolje postaviti?

V osnovi je delovanje prenosne klime zelo preprosto. Vsi elementi, ki so potrebni za hlajenje ali ogrevanje prostorov v vašem domu, so namreč vanjo že vgrajeni. Seveda pa je treba poskrbeti za ustrezno odvajanje zraka na prosto. Za to skrbi posebna cev, katere premer je večinoma 10 cm in ki mora biti čim krajša. To cev običajno namestimo tako, da se zrak odvaja skozi okno. Obstaja pa še možnost za dodatno odprtino v steni ali rešetke. Jasno pa je, da se posamezni modeli prenosne klime med seboj pogosto  nekoliko razlikujejo, in sicer predvsem glede dimenzij in teže, stopnje glasnosti (običajno gre za nekoliko glasnejše naprave – zaradi dejstva, da je vanje že vgrajen kompresor), moči, dodatne funkcije odstranjevanja presežne količine vlage iz zraka in ne nazadnje pri porabi elektrike. Ko primerjate različne opcije, imejte zato v mislih predvsem dimenzije in lego prostorov, v katerih nameravate praviloma uporabljati napravo, prezračevanje v teh prostorih, izolacijo objekta ipd. Če ste v dvomih, poskušajte vedno pridobiti še strokovno mnenje, da se izognete napačnim odločitvam.

Mobilna klima

Kdaj so prenosne klime še posebej praktične oziroma komu so namenjene?

V primerjavi s klasičnimi so mobilne klime v povprečju ugodnejša rešitev. Seveda pa to ni edini razlog, zaradi katerega se mnogi odločijo za to možnost. Zagotovo je pogosto na delu prostorska omejitev oz. omejitev glede posegov na objektu (na primer v blokih). Če gre za povrh še za najemniško stanovanje, je mobilna izvedba večinoma zares najbolj logična opcija. Hkrati gre tu za napravo, ki jo brez težav vzamete s seboj na dopust, četudi boste na primer bivali v avtodomu. Posledično vam ne bo treba prenašati mukotrpne poletne vročine. Prenosne različice so poleg tega pogosta izbira v pisarnah oziroma na različnih delovnih mestih, v začasnih namestitvah študentov ipd. Pri nakupu tu vedno upoštevajte prostornino prostora. Za vsak kubični meter se priporoča približno 25 W moči, v primeru slabše izolacije pa celo do 35 W.

Kakovostna klasična (stenska idr.) klima z montažo ali prenosne klime

Ne glede na to, ali vas zanima klasična klima z montažo ali pa mobilna, je podjetje Svet klime pravi naslov za vas. Ponujamo vam modele najbolj priznanih proizvajalcev, in sicer boste v naši ponudbi našli sistem znamk Gree, Daikine, Toshiba in Mitsubishi. Ponašajo se s tihim in varčnim mehanizmom, elegantnim dizajnom ter možnostjo enostavnega upravljanja. Poskrbijo za enakomerno razporeditev zraka v prostoru, s čimer zagotavljajo izredno kvaliteto bivanja. Posebni filtri pa zagotovijo prečiščevanje zraka, zato je to med drugim izvrstna rešitev za alergike.

Akcija: klime za različne tipe uporabnikov in prostorov po dostopni ceni

Svojim strankam želimo v prvi vrsti ponuditi vrhunsko kakovost – tako naprave kot vgradnje, za katero poskrbijo naši monterji z dolgoletnimi izkušnjami in s spričevalom, ki zagotavlja, da so usposobljeni za rokovanje s snovmi, ki so nevarne za ozon. Hkrati pa si nenehno prizadevamo za to, da bi kupcem zagotavljali tudi dostopne cene. Najboljša pot za resnično ugoden nakup izjemno kakovostne naprave je zagotovo posebna akcija. Klime oz. modeli v akciji so namreč na voljo s posebnim popustom, ki vas bo nedvomno navdušil, zato bi bila vsekakor velika škoda, če bi zamudili to izvrstno priložnost.