Računalniški in pisarniški stoli za zdravo sedenje in lažje delo


Računalniški stoliPred računalnikom danes presedimo precej časa, bodisi v pisarni ali pa doma. Sedenje na neprimernem stolu pa je neprijetno, saj je hrbtenica med sedenjem bolj obremenjena, kot če stojimo. Pri stanju namreč del teže, ki jo podpira hrbtenica, prevzamejo mišice in vezi, pri sedenju pa se ti pomočniki sprostijo. Zaradi neaktivnosti lahko mišice popolnoma oslabijo, posledica pa so med drugim slaba drža oziroma odrevenele ali mravljinčaste noge. Zaradi sklonjene drže so vratne in ledvene mišice zategnjene in utrujene, kar lahko vodi v mišični krč. Zato vas po dolgotrajnem sedenju lahko bolita križ in preostala hrbtenica.
Z napredkom so modernipisarniškistoli postali ergonomsko oblikovani, kar pomeni, da je pritisk vašega telesa enakomerno razporejen. Ergonomski računalniški stoli so oblikovani tako, da se prilagajajo izpostavljenim delom telesa, kot je hrbtenica. Za najboljšo namestitev pa so opremljeni tudi z dvižnim mehanizmom, ki omogoča spust in dvig višine sedeža.
Ker dolgotrajno sedenje na klasičnih ergonomski stolih za ohranjanje zdravja marsikdaj ni dovolj, so danes na voljo tudi računalniškistoli z gibljivim oziroma aktivnim sedežem, ki posameznika silijo v gibanje med sedenjem. Nenehno spreminjanje položaja sedenja ohranja sklepe hrbtenice v gibanju in s tem neguje medvretenčne ploščice. Dinamično sedenje velja za najbolj naraven način sedenja in je zato najbolj zdravo.


Moderniergonomski računalniški stoli Pivk za dom in pisarno

Pisarniškistoli Pivk d.o.o. je podjetje, ki je specializirano za notranjo opremo pisarniških in ostalih poslovnih prostorov, pa tudi za opremo v našem domu. Vsi izdelki so visoke kakovosti ter na voljo po ugodnih cenah. Najpogostejšo izbiro predstavljajo udobni pisarniški vrtiljaki in fotelji, ki po zaslugi odlične ergonomije in ortopedske oblike varujejo vaše počutje in zagotavljajo največje udobje med sedenjem. Za dolgotrajna sedeča dela so najbolj primerni menedžerski in operativni računalniškistoli. V konferenčnih sobah, sprejemnicah, predavalnicah in čakalnicah najdemo konferenčne stole, industrijski oz. delovni pa so namenjeni predvsem delavnicam. Uporabimo ga lahko tudi kot pomožni delovni stol.

Ponudbo različnih pisarniških stolov dopolnjujejo pisarniške mize in ostalo pisarniško pohištvo, garderobna stojala, koši za ločevanje odpadkov ter sedežne garniture.

Veliko časa presedite na pisarniških stolih? Zakaj vam torej ne bi olajšali dela ergonomsko in anatomsko oblikovani računalniškistoli Pivk? Prepričani smo, da boste v širokem naboru pisarniških in računalniških stolov zagotovo našli pravega zase.Pisarniški stoli Pivk d.o.o. | Računalniški stoli, pisarniški stoli, delovni stoli, moderni pisarniški stoli - povezave do naše spletne strani:

  • računalniški stoli
  • pisarniški stoli
  • delovni stoli
  • moderni pisarniški stoli