Ergonomski stol za zdravo sedenje brez bolečin v hrbtenici

Ergonomsi pisarniški stoliUdoben in hrbtenici prijazen ergonomski pisarniški stol igra enako pomembno vlogo tako v domači pisarni kot tudi v velikih poslovnih prostorih uglednih podjetij. Na stolu običajno presedimo zelo veliko časa, zato pri nakupu ne gre varčevati. Neustrezna sedalna ali hrbtna površina, povezana z dolgotrajnim sedenjem, lahko kaj hitro privede do bolečin v hrbtenici, saj je hrbtenica med sedenjem precej bolj obremenjena, kot če stojimo. Pri stanju namreč del teže, ki jo podpira hrbtenica, prevzamejo mišice in vezi, te pa se pri sedenju sprostijo in oslabijo. Zaradi naprej sklonjene drže so vratne in ledvene mišice zategnjene in utrujene, kar lahko vodi v mišični krč. Zato vas po dolgotrajnem sedenju lahko bolita križ in preostala hrbtenica. Sčasoma pa lahko pride tudi do resnejših zdravstvenih težav.
Najboljšo rešitev za zdravo sedenje predstavljajo ergonomski pisarniški stoli. Ergonomski stol je namreč oblikovan tako, da nudi vašemu telesu ustrezno oporo na kritičnih mestih. Njegov sedež se lahko prilagodi po globini, višini ali nagibu, naslonjalo pa se nastaviti po višini, nagibu in obliki hrbta. Poleg tega imajo ergonomski pisarniški stoli tudi ledveno oporo.
Iz sedečega položaja vam morajo biti drugi elementi pisarne dostopni pod kotom 45 stopinj. Pri izbiri stola velja nameniti pozornost tudi zadostni razdalji med peto in ogrodjem stola ter ustrezni razdalji med spodnjim delom nog in sedalnim delom stola. Med zadnjim delom vašega kolena in sedalnim delom stola naj bo za vsaj tri prste prostora, sicer se vam bo sedalo zajedalo v noge, kar je seveda vse prej kot prijetno.

Ortopedski pisarniški stoli skušajo simulirati sedenje na terapevtski žogi

Bolj kot klasični ergonomski stol pa so za zdravo sedenje postali pomembni ortopedski stoli, ki poskušajo simulirati sedenje na terapevtski žogi. Žoga namreč ne pozna kompromisov in uporabnika prisili v aktivno sedenje in pravilno držo telesa, hkrati pa krepi trebušne in hrbtne mišice. Dinamično sedenje pomeni, da naš sedeči položaj spreminjamo čim pogosteje. Sedenje nam mora omogočati, da premikamo svoje telo ves čas. To pa ima tako terapevtski kot tudi preventivni učinek za naš hrbet. Nenehno spreminjanje položaja sedenja ohranja sklepe hrbtenice v gibanju in s tem neguje medvretenčne ploščice. S spreminjanjem položaja sedenja se medvretenčne ploščice ne nagibajo na stran in so tako dobro prekrvavljene in nahranjene.

Poskrbite za svoje zdravje in si po ugodni ceni privoščite udoben ergonomski pisarniški stol Pivk.

Pisarniški stoli Pivk d.o.o. | Ergonomski stol, ergonomski pisarniški stoli, zdravo sedenje, ortopedski stoli- povezave do naše spletne strani:

  • ergonomski stol
  • ergonomski pisarniški stoli
  • zdravo sedenje
  • ortopedski stoli