ŠMIGOC d.o.o.

Pohištvo po Vaši meri in okusu

Kuhinja po meri 100% izkoristi namenjeni prostor

Kuhinja je prostor v katerem ljudje navadno preživljamo največ časa in pogosto srce hiše ali stanovanja, zato verjetno ni naključje da smo vanj navadno pripravljeni največ vložiti ter mu namenjamo največ pozornosti. Ker kuhinjsko pohištvo kupujemo za daljša obdobja, je kakovost materialov ključnega pomena. Da pa bi hkrati lahko zadostili estetskim in funkcionalnim normam, moramo pred opremljanjem dobro razmisliti.

Kuhinja narejena po vaših željah in po meri vašega doma
Izberite si kuhinjo po meri modernega ali klasičnega videzaMontaža moderne kuhinje po meri za vaš domIzberite si svojo sanjsko kuhinjo po meri brez vidnih držalPotrebujete kuhinjo narejeno po meri? Šmigoc vam izdela načrt in 3D izris kuhnije

Kaj velja za dobro kuhinjo?

Dobra kuhinja mora biti kar se da praktična, udobna, pregledna in dostopna. Običajno ima velik poudarek na shranjevanju. Najbolj priporočljivo je, da pri postavitvi kuhinjskih omaric upoštevamo vrstni red pri procesu kuhanja, s katerim lahko močno zmanjšamo število poti in prihranimo na času.


Kuhinjsko pohištvo po meri

Kuhinja po meri je pogosto veliko udobnejša od standardnih kuhinj, saj se prilagaja našemu načinu življenja in našim potrebam. Na tak način izdelano kuhinjsko pohištvo 100% izkoristi izbrani prostor v stanovanju, zato ga priporočamo tako vsem tistim, ki se morda soočajo s prostorskimi izzivi, saj pogosto močno otežujejo naročanje serijskih kosov, kot tudi tistim, ki imajo natančno opredeljene želje in predstave o tem kako naj bi njihova sanjska kuhinja izgledala ter si ne želijo kompromisov. Cena takega pohištva je primerljiva s ceno serijskih izdelkov primerljive kakovosti, zato je takšna izbira vedno pametna.
V salonih pohištva Šmigoc imajo odlične svetovalce, ki nudijo strokovno osebno svetovanje. Za izris pohištva je potreben obisk na domu, kjer skrbno izmerijo prostor. Skupaj s strankami izberejo primerne materiale in barve, nato pa v posebnem programu tudi brezplačno izrišejo postavitev novega ambienta. Izdelujejo tudi najbolj luksuzne kuhinje po meri, poskrbeli bodo, da bo vaša kuhinja natančno takšna, kot ste si vedno želeli.

Masivne kuhinje po meri

V salonih pohištva Šmigoc so na voljo tudi masivne kuhinje po meri, ki so narejene iz 100% masivnega lesa. Garantirano se ne okoriščajo s trikom, pri katerem je masivna le fronta, vse ostalo pa narejeno iz umetnih materialov. Po želji imitirajo tudi videz starinskega stilnega pohištva. Površinska obdelava njihovih kuhinj je unikatna, prilagojena različnim modelom in željam. Žlahtnejših materiali, kot so hrastov ali orehov les so lakirani s prozornim lakom ali obdelani s posebnimi tehnikami, ki uspešno imitirajo videz starinskosti.

Kuhinje po meri načrti

Ker so kuhinjski elementi vedno prilagojeni prostoru, je pred samim naročilom kuhinjskega pohištva priporočljivo izdelati idejno skico. Naročanje pohištva se praviloma začne s pogovorom, med katerim naročnik izdelovalcu posreduje svojo idejo o tem kako naj bi ambient, ki ga opremlja izgledal. Po začetnem pogovoru je potrebno prostor natančno izmeriti, naročnik pa se s pomočjo svetovalca odloči o materialih in načinih postavitve. Glede na to, da so proizvodi Pohištva Šmigoc unikatni ter jih ne izdelujejo na zalogo, se brez izjeme potrudijo dobro predstaviti končni izgled izdelka, pri čemer si pomagajo z ročnimi skicami in slikami že narejenih kuhinj. Naloga naročnika pa je, po svojih najboljših zmožnostih svetovalcu posredovati svoje želje in zahteve.
Da bi kuhinja izgledala kot zaključena celota, se je potrebno odločiti tudi glede detajlov, kot so odmične spone, ročaji, vitraži, pomivalna korita in pipe. Z njimi kuhinja pridobi poseben čar in natančno tak pridih, kot si ga želimo. Obstajajo na primer detajli, ki lahko našo kuhinjo naredijo super moderno, spet drugi pa nas s svojo obliko zlahka vrnejo v preteklost. V nekaterih primerih so tovrstni dodatki izdelani po meri in nato vgrajeni v posamezne dele pohištva.

Kuhinje po meri Slovenija

Če si želite kuhinje, izdelane pri pohištvu Šmigoc, imajo le-ti v Sloveniji tri salone pohištva, kjer dobite vse potrebne informacije. Obiščete jih lahko v Mariboru, na tržaški cesti 14, na Ptuju, na Spuhlji 79a in v Slovenski Bistrici, na Trgu Svobode 12.