ŠMIGOC d.o.o.

Pohištvo po Vaši meri in okusu

Na kaj vse moramo pomisliti pred nakupom sedežne garniture?

Nakup sedežne garniture lahko včasih predstavlja pravi izziv. Prav zato vam v članku ponujamo nekaj nasvetov, da bo nakupovanje sedežne garniture v salonu pohištva vsaj nekoliko enostavneje.

Dan danes je tržišče poplavljeno s ponudbo sedežnih garnitur, najpomembnejši odločitvi pri njenem nakupu pa sta oblika in material iz katerega je sedežna izdelana. Izbiramo lahko med tkaninami in usnjem. Sedežno garnituro navadno uporabljamo vsak dan, zato moramo pri njeni izbiri poskrbeti za to, da bo trpežna in obstojna, poleg tega pa naj bo enostavna tudi za čiščenje. Pri tem je pomembno omeniti, da je usnje veliko enostavnejše za vzdrževanje, saj ga moramo obrisati le z vlažno krpo in nekajkrat letno premazati s kremo za usnje, ki jo predlaga proizvajalec. Še posebej je pomembno, da za vlažnost sedežne garniture poskrbimo pozimi, ko prostore grejemo in je zrak nekoliko bolj suh. Tudi čiščenje madežev je enostavnejše, saj se ti v usnje ne vpijejo v taki meri, kot se to dohaja pri tkaninah. Na drugi strani je vzdrževanje sedežne garniture izdelane iz tkanine nekoliko težje. Prah se posede v tkanino in sedežno garnituro je potrebno sesati. Iz nje je težje izprati madeže, vendar je na drugi strani ni potrebno mazati s kremo. Odločitev o tem ali izbrati usnjeno sedežno garnituro ali sedežno garnituro iz tkanine je včasih zahtevna, vendar je najpametneje slediti svojim občutkom, saj vsak posameznik najbolje pozna svoje želje in potrebe.

Sedežne garniture so tudi dvosedi in fotelji


Ne pozabimo na vzmetenje sedežne garniture in na njeno polnilo

Pri nakupu sedežne garniture moramo preveriti tudi, kakšno vzmetenje ima izbrana sedežna garnitura. Dobro vzmetenje omogoča udobno sedenje in preprečuje posedanje ter vidne udrtine na sedežnem delu. Seveda se posamezne vzmeti med sedenjem ne smejo čutiti, saj je to izjemno neudobno, prav tako se ne sme slišati njihovo škripanje.

Poleg vzmetenja pa se moramo odločiti tudi o tem, kakšno polnilo želimo v svoji sedežni, saj je od njega odvisna trdota sedežne garniture pa tudi njena obstojnost. Proizvajalci sedežnih garnitur iz blaga pri izdelavi uporabljajo različne vrste pen in naravnih polnil, kot sta gosje in račje perje. Izjemno trpežna, obstojna in udobna je HR pena. Velikokrat se kot polnilo uporablja tudi mešanica gosjega puha in perja, ki velja za zelo kakovostno.


Kotne sedežne garniture so prostorne in udobne

Pred nakupom sedežne garniture pa se moramo odločiti tudi o njeni obliki. Dan danes so zelo popularne kotne sedežne garniture v obliki črke U ali obliki črke L, saj so te sedežne garniture izjemno prostorne in udobne. Če pa nam prostor tega ne dopušča se lahko odločimo tudi za ravno sedežno garnituro in jo morda dopolnimo z udobnim počivalnikom. Nikakor pa ne smemo pozabiti na nekatere dodatne funkcije, ki jih ponujajo nekatere garniture. Denimo nasloni za roke in glavo so danes večinoma že vključeni v ceno. Ne pozabite, da nekatere sedežne garniture ponujajo tudi možnost dodatnega ležišča, ki nam lahko še posebej koristi v primeru nenapovedanega obiska.

Sedežna garnitura oblike U za večji prostorSvetla sedežna garnitura v obliki L


Pestra ponudba kotnih usnjenih sedežnih garnitur v salonu pohištva Šmigoc

V salonu pohištva Šmigoc vam ponujamo pestro izbiro sedežnih garnitur. Sedežne garniture so moderne, kakovostne in izjemno trpežne. Izbirate lahko med različnimi barvami in tkaninami, poleg tega pa lahko sedežno garnituro dopolnite tudi z udobnim počivalnikom. V primeru dodatnih vprašanj nam lahko pišete po e-pošti ali pa nas pokličete po telefonu, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti in vam tako olajšali odločitev o tem, katero sedežno garnituro izbrati za domačo dnevno sobo.