Ford Ranger Wildtrak ima napredno tehnologijo za izboljšano varnost

Ford Ranger Wildtrak je poltovornjak, ki je zelo zmogljiv na vseh terenih. Z novim modelom si ima namen utrditi sloves s številnimi izboljšavami pri dizajnu, tehnologiji in zmogljivosti. Ena od takšnih tehnologij je sistem za opozarjanje utrujenosti voznika, ki deluje tako, da nenehno spremlja voznikovo vožnjo in zazna vse spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Na to vas Ranger Wildtrak opozori tako, da se na zaslonu prikaže opozorilna ikona, ki pomeni, da je čas za počitek. Za varno vožnjo skrbi tudi sistem za ohranjanje voznega pasu. Deluje s pomočjo kamere, ki zazna, če nenamerno drsite z voznega pasu. Če sistem ugotovi, da drsite nenamerno, vas bo opozoril z vizualnim opozorilom in s tresenjem volana. V primeru, da se ne odzovete na opozorilo, sistem ponudi pomoč pri krmiljenju, da vozilo zapelje nazaj na vozni pas. Ta tehnologija je uporabna na avtocestah, samodejno se izklopi pri majhni hitrosti, možno pa jo je izklopiti ročno.

Ford Ranger 2018

Poraba goriva je pri Ford Ranger Wildtrak zmanjšana zaradi izboljšanih motorjev

Ford Ranger Wildtrak ima tri različice dizelskih motorjev. 2,2-litrski agregat TDCi Duratorg je zelo zmogljiv in zanesljiv. Novi model Ford Ranger 2018 ima izboljšano različico motorja, ki nudi dodatno moč, hkrati pa je bolj varčen pri porabi goriva. Na voljo sta dve različici - ena s 130 KM, ki ima ročni šest stopenjski menjalnik in druga s 160 KM, ki nudi šest stopenjski ročni ali samodejni menjalnik. Najmočnejši 3,2-litrski motor premore kar 200 KM. Poraba goriva pri agregatu s 160 KM, pogonom 4x4 in ročnim menjalnikom, se prične že pri 6,5 l/100 km z 171 g/km emisij. Porabo goriva lahko zmanjšate tudi s sistemom Auto Start-Stop, ki samodejno ustavi motor, ko stojite pred semaforjem ali v koloni. Ne glede, da se agregat ustavi, se ne prekine delovanje pomembnih naprav. Ko se odločite, da boste vožnjo nadaljevali, se ob pritisku sklopke in izbire prve prestave, agregat ponovno zažene. Ta sistem lahko pri mestni vožnji zmanjša porabo goriva do 10%. Pri novem modelu Pri Ford Ranger Wildtrak modelu z 2,2-litrskim agregatom in 160 KM ter ročnim menjalnikom, je prvič mogoče izbirati osna razmerja. To omogoča izbiro med varčno porabo goriva in zmogljivostjo pri vleki.

SERVIS FORD

Tehnični podatki za Ford Ranger Wildtrak 2018 so navedeni v katalogu

Ford Ranger Wildtrak ima lahko enojno kabino, ki ima dvojna vrata, nudi pa zelo praktičen prostor z veliko tovorno prostornino v merah 2317 x 1560 mm. Največja dovoljena nosilnost je 1403 kg. Model s kabino RAP ima običajna sprednja vrata, zadnja krilna vrata pa so obrnjena. Na ta način je omogočen preprost dostop do prostora za sprednjimi sedeži in do zadnjega dela kabine. Kabina RAP ima zadaj občasne sedeže in varen tovorni prostor znotraj kabine. Prav tako ima dva talna predala. Primeren je za štiti osebe, mere tovornega zaboja so 1847 x 1560 mm. Največja dovoljena nosilnost je 1241 kg. Dvojna kabina je primerna za pet potnikov. Štiri vrata normalne velikosti olajšajo dostop potnikom na zadnjih sedežih. Ta kabina nudi tudi največ prostora za noge. Tovorni zaboj je velik 1549 x 1560 mm. 1258 kg je največja dovoljena nosilnost za ta model Ford Ranger. Tehnični podatki za vse tri modele se nahajajo v katalogu, ki ga dobite v našem salonu.

Ford Ranger poraba po kilometrih

Na voljo je veliko dodatne opreme za Ford Ranger Wildtrak, ki izboljša udobje pri vožnji

Ford Ranger Wildtrak ima ogromno osnovne opreme, ki je vozniku v veliko pomoč, nudi pa tudi udobje pri vožnji. Za predvajanje glasbe, uporabo klime, telefona in navigacijskega sistema uporabljamo glasovne ukaze ali uporabimo 8-palčni zaslon na dotik. Preko USB modema je na voljo brezžična internetna povezava kar pomeni, da vam lahko Ford pomoč v sili samodejno pokliče službo, ki pomaga v primerih prometne nesreče. Kamera za vzvratno vožnjo se prižge takoj, ko prestavimo v vzvratno prestavo zato na zaslonu vidimo vse, kar je za vozilom Ford Ranger. Dodatna oprema, ki je na voljo nudi mnoge dodatne funkcije.

OGLEJTE SI TUDI PONUDBO OSEBNIH VOZIL FORD