Ford EcoSport je na testu Euro NCUP pridobil zelo dobro oceno

Osebno vozilo Ford EcoSport je športni terenec. Združuje trpežno uporabnost terenca in dinamično živahnost mestnega vozila. Je kombinacija osupljive izdelave, dovršene oblike ter inteligentne tehnologije. Je športen, privlačen in prostoren, zaradi česar je idealen SUV za vse terene. Poskrbi za samozavestno in zabavno vožnjo po panoramski ali po mesti cestni. Ford EcoSport navdušuje z obilico prostora, ki je potreben za vaš aktivni življenjski slog.  Ima zložljive deljene zadnje sedeže s katerimi se prilagajajo dimenzije prtljažnika. Domiselno oblikovani shranjevalni prostori so odlični za manjše predmete. Ford Ecosport nudi z različnimi tehnologijami in sistemi, visoko stopnjo varnosti pri vožnji. Elektronski sistem stabilnosti ESC, je skupek funkcij za pomoč pri speljevanju v klanec (HLA), protiblokirni zavorni sistem (ABS), zaščita pred prevračanjem (RSC), pomoč pri zaviranju v sili (EBA). Prednje, zadnje, kolenske in zavesne zračne blazine zagotavljajo dodatno varnost vozilu Ford EcoSport. Test Euro NCUP je vozilu dodelil zelo dobro oceno.

Ford EcoSport tehnični podatki

Ford EcoSport ima motor 1.0 EcoBoost, ki se ponaša z varčnostjo in zmogljivostjo

Ford EcoSport je na voljo v petih različicah, ki so: Trend, Style, Titanium, ST-Line in ST-Line Black Edition. Vse različice imajo lahko motor Ford 1.0 EcoBoost, ki ima 125 KM in ročni ali samodejni menjalnik. Nekateri modeli imajo še možnost izbire motorja enake prostornine z več KM in dizelske motorje s prostornino 1,5 litra in 100 ali 125 KM. Serijska zunanja oprema osnovnega modela Trend so jeklena platišča v dimenziji 16 palcev, halogenski žarometi z dnevnimi LED lučmi, električni in ogrevani vzvratni ogledali s smerniki in ohišjem v barvi vozila, sprednji meglenki z lučjo za osvetlitev zavoja, sistem, ki preprečuje dolivanje napačnega goriva ter pomoč pri speljevanju v klanec. Serijska oprema notranjosti pri vozilu EcoSport je klimatska naprava, alarmna naprava, električno pomična stekla, usnjen volan, prestavna ročica in ročica ročne zavore, kromirane kljuke vrat, sredinska konzola, ki ima pomični naslon za roke, avdio sistem s 4,2 palčnim TFT zaslonom, šestimi zvočniki, dvema USB vtičnicama, volansko kontrolo ter Bluetooth povezavo, tehnologija MyKey ter sistem Auta Start-Stop. Ostali modeli imajo poleg te serijske opreme še dodatno opremo, ki naredi zunanjost še bolj privlačno, notranjost pa bolj funkcionalno. Največja sprememba zunanjosti je zagotovo vidna z litimi platišči, ki so na izbiro v različnih dimenzijah, od 16” do 18”. V notranjosti pa novo dimenzijo zagotovo predstavljajo usnjeni ali delno usnjeni sedeži s kontrastnimi šivi.

Ford Ecosport prilagaja dimenzije prtljažnega prostora z zložljivimi zadnjimi sedeži

Ford EcoSport tehnični podatki so navedeni v katalogu, ki ga najdete na naši spletni strani, dobite pa ga lahko tudi v našem razstavno prodajnem salonu. Vabimo vas, da si ogledate in preizkusite Ford EcoSport. Dimenzije vozila so: širina 1765 mm (brez ogledal), dolžina 4096 mm, višina 1653 mm (brez strešnih nosilcev).  Zaradi njegovih dobro premišljenih dimenzij je dosežen visok položaj pri vožnji, višji odmik od tal kar posledično pomeni boljšo vidljivost. Dimenzije prtljažnega prostora so odvisne od pozicije zadnjih sedežev. Če so sedeži zloženi, dobite prostor za prevoz tovora večjih dimenzij.

Ford EcoSport dimenzije vozila

V katalogu najdete tehnične podatke in pomembne značilnosti vozila Ford EcoSport

Ford EcoSport ima kar nekaj pomembnih značilnosti. Obvolanski prestavni ročici, ki sta na voljo pri samodejnem šeststopenjskem menjalniku za sproščeno vožnjo. Električno pomično strešno okno s posebnim odsevnim slojem za varovanje pred sončnimi žarki nudi čudovite razglede na okolico. Sistem, ki zaznava vozilo v mrtvem kotu z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori, ko zazna avtomobil, ki se vam približuje. Parkirni sistem s prednjimi in zadnjimi tipali omogoča parkiranje v majhne parkirne prostore, saj vam sistem pomaga z zvočnimi signali pri ocenjevanju razdalje med vozilom in oviro. Ford EcoSport ima ogrevano vetrobransko steklo Quickclear in vgrajen posebni ogrevalni stekleni element s pomočjo katerega v hladnih jutrih led in kondenzacija izgineta v nekaj sekundah. Odstranljiva vlečna kljuka poskrbi za dodatno zmogljivost pri prevozu, saj omogoča vleko prikolice s težo do 1100 kg. Ko kljuka ni v uporabi, jo preprosto odstranite in spravite.

NUDIMO TUDI SERVIS FORDOVIH VOZIL