Predelava avtomobilov na plin - ugodna cena vgradnje avtoplina v vozilo

Predelava avtomobilov na plin je odgovor na vprašanje kako zmanjšati porabo gorivaŽelite zmanjšati stroške za nakup goriva, hkrati pa biti ekološko osveščeni? Varčna vožnja in prijaznost do okolja sta glavna razloga, zaradi katerih se mnogi vozniki odločajo za predelavo svojega vozila na avtoplin v kombinaciji z bencinom ali pa celo za nakup vozila na avtoplin. Nizka cena avtoplina, v primerjavi z bencinom je ta skoraj za polovico nižja, vam bo pomagala zmanjšati mesečne stroške goriva, hkrati pa boste pripomogli k ohranjanju čistejšega planeta. Predelava avtomobilov na plin namreč pripomore k manjšemu onesnaževanju narave, saj je izpust okolju škodljivih snovi za 50 odstotkov manjši.
Vozniku, ki letno prevozi 20.000 kilometrov, se bo investicija povrnila že v enem letu. Vgradnja plina je priporočljiva predvsem za vozila na bencinski pogon, saj je predelava avtomobilov na dizelski pogon občutno dražja. Cena vgradnje avtoplinskega sistema v vozilo na bencinski pogon se giblje med 1000 in 1500 evri, medtem ko je za vozila na dizelski pogon lahko tudi za nekaj tisočakov višja.

Predelava vozil na plin prinaša prednosti tako za vozilo kot voznika

Zaradi svojih odličnih lastnosti ima avtoplin ugoden vpliv na motor. Ta deluje tišje, njegovi cilindri se manj obrabljajo, motorno olje je bolj trajno, podaljša se tudi trajnost katalizatorja in lambda sonde.

Avto na plin je obenem varnejši od avta, ki za pogonsko gorivo uporablja bencin. Plin je v avtu shranjen v posebej okrepljenem rezervoarju, ki zdrži tudi visoke pritiske ob trkih in nesrečah. Poleg tega pa ima rezervoar poseben varnostni ventil, ki prepreči uhajanje plina v avtu. Če do vžiga plina vseeno pride, pa ta zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina. Obisk pri nas vas razreši vprašanja kako zmanjšati porabo goriva.

kako zmanjšati porabo goriva navkljub trenutni ceni predelave avtomobilov na plin

Predelava avtomobilov na plin ne zahteva mehanskega posega v motor

Predelava vozila na avtoplin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva mehanske predelave motorja, saj vgradnja avtoplina poteka ob njem. Plinski rezervoar najpogosteje pritrdimo v prostor za rezervno gumo.

Tudi uporaba avtoplinskega sistema je precej enostavna - preklapljanje med enim in drugim gorivom poteka samodejno. Za zagon motorja je potreben bencin, po nekaj minutah delovanja pa sistem samodejno preklopi na avtoplin. V primeru, da zmanjka avtoplina, elektronika samodejno vključi delovanje bencinskega motorja. Tako ni bojazni, da bi ostali brez goriva.

Predelava avtomobilov na plin - denarnica in okolje vam bosta hvaležna. Kako torej zmanjašti porabo goriva in tudi skrbeti za okolje. Nikar ne odlašajte in nas obiščite. Najdete nas tudi na spletu. Vabljeni!