Pošlji povpraševanje

Zakaj se odločiti za predelavo avtomobila na plin?

Avtomobili na plin so na naših cestah vse pogostejši. Pri tem gre seveda večinoma za predelane avtomobile na plin, ki so pred tem običajno kot primarni vir goriva uporabljali dizel, še pogosteje pa bencin. Vendar pa vse več voznikov spoznava, da omenjeni opciji nista najboljši – in kot ena najbolj zanimivih alternativ se trenutno omenjajo prav avtomobili na plin.

Vgradnja avtoplina

Če se tudi sami sprašujete, kako znižati stroške, obenem pa še vedno ohranjati zelo visoko stopnjo varnosti avtomobila oziroma same vožnje, imamo pravi odgovor za vas …

Se predelava res splača?

Eno najpogostejših vprašanj, ki ga slišimo od interesentov, je:

»Ali se predelava zares splača?« Kako varčni so torej v resnici avtomobili na plin?

Sama poraba pri avtomobilih na plin sicer res ni nič nižja kot pri bencinskih ali dizelskih motorjih. Vendar pa kljub temu obstaja pomemben razlog, zakaj je to mnogo ugodnejša opcija. Cene avtoplina so namreč v povprečju skorajda za polovico nižje. Kljub podobni porabi boste imeli torej zaradi nižje cene občutno manj stroškov. To pa pomeni, da lahko že kmalu pričakujete popolno povrnitev stroškov, ki jih je zahtevala investicija v predelavo vašega vozila. To, kako hitro je mogoče v povezavi z avtomobili na plin govoriti o čistih prihrankih, je seveda močno odvisno od navad posameznega voznika, predvsem od povprečnega števila kilometrov, ki jih prevozite letno. 

Predelava TSI motorjev

Črpalke za avtoplin

Avtoplin črpalke po SlovenijiMnogokrat se pojavlja tudi dilema, povezana s tem, kako razširjene so črpalke za avtoplin. V Sloveniji je njihovo število močno narastlo, zato je skrb, da bi avtomobili na plin ostali brez ustreznega goriva, povsem odveč. Že hiter pregled seznama kar 143 lokacij, kjer je mogoče dobiti plin, bo hitro pomiril vaše morebitne dvome. V celotni Evropi imamo kar 46.476 avtoplinskih črpalk v 64 državah, kar pomeni, da tudi v tujini ne boste imeli težave s polnjenjem vašega rezervovarja.

Najboljši avtoplin sistem za vaše vozilo

K temu, da so avtomobili na plin vse bolj priljubljena opcija, zagotovo v največji meri prispeva dejstvo, da je vožnja tako izjemno ugodna. Vendar pa je treba tu izpostaviti, da gre obenem za okolju mnogo bolj prijazno alternativo, kot če bi namesto plina še naprej uporabljali bencin ali dizel. Količina škodljivih izpustov se namreč močno zmanjša. Mnogi razlogi torej govorijo v prid temu, da so avtomobili na plin resnično smiselna opcija. Vendar pa na tej točki naletimo na naslednjo dilemo – kateri je najboljši avtoplin sistem? Verjetno se boste strinjali, da mora biti najboljši sistem najprej predvsem varen in učinkovit. Hkrati pa mora omogočati enostavno vzdrževanje. Vse to so lastnosti, ki jih imajo sistemi, ki so vam na voljo pri Tartarini-ju. 

Zavedamo se, da je to, kateri je zares najboljši sistem, v veliki meri odvisno od posameznega avtomobila, zato boste dobili povsem iskren nasvet glede najboljše opcije za vas.

Vgradnja avtoplina

Naši sistemi omogočajo udobno, varčno in ugodno vožnjo na avtoplin. Vgradnja avtoplina v Celju poteka pod nadzorom izkušenih mojstrov, ki poskrbijo, da celoten postopek ustreza najstrožjim varnostnim smernicam.

Vgradnja avtoplinskega sistemaProces predelave na plin vključuje:

  • dodatni jekleni rezervoar z večnamenskim ventilom za shranjevanje plina
  • polnilni ventil
  • dovodne plinske cevi
  • filter na dveh mestih
  • stikalo za preklop s kontrolno ploščo in kazalom nivoja plina
  • računalnik za optimalno doziranje plina

Naročite brezplačen izračun za predelavo vašega avtomobila:

Brezplačni izračun predelave