Avto plin – izraz, ki ga je slišati vse pogosteje. Pa ga tudi razumete?

Alternativno pogonsko vozilo, ki iz dneva v dan bolj prihaja v ospredje in je zanimivo tudi za naš trg je zagotovo avto plin. Govorimo o predelavi avtomobilskega bencinskega motorja v motor, ki ga poganja plin. Montaža avtoplina je mogoča skoraj v vsa vozila, ki jih poganja bencin. Tehnično bi bila možna tudi predelava dizelskega motorja, vendar je zaradi zahtevnega postopka končna cena avto plina tako visoka, da se to skoraj ne izplača.

Avtoplin Tartarini

PREBERITE VEČ O PODJETJU TARTARINI

Da bo za vas laže in za boljšo orientacijo vam izdelamo izračun za montažo in porabo avtoplina. Le-tega poganja utekočinjen naftni plin, ki je mešanica butana in propana. Spada med ekološka goriva, ki so cenejša, zato je cena vgradnje avto plina oz. predelave hitro povrnjena. Za avto plin se vse pogosteje odločajo ljudje, ki v avtu praktično živijo in vsakodnevno prevozijo veliko kilometrov. Vendar pa zaradi drastične razlike v ceni bencina in ceni avto plina o predelavi razmišljajo tudi tisti, kateri na dan prevozijo le manjše število kilometrov. Tudi pri kratkih razdaljah do delovnega mesta in nazaj se bo znesek predelave hitro povrnil. Postopek montaže avtoplina izvajajo pooblaščeni strokovnjaki, ki imajo za seboj veliko število ur izobraževanj in izpopolnjevanj ter uporabljajo materiale, ki so na trgu daleč najkvalitetnejši. V avtomobil so namreč vgrajeni dodatni elementi kot so rezervoar, ventil, napeljava in uparjalnik, prav tako pa avto plinu vgradijo novo točilno mesto. Potrebno je poudariti, da je postopek avtoplin montaže patentiran, njegova vgradnja pa poteka pod stalno kontrolo in po najvišje določenih standardih.

Avto plin – cena, ki jo boste plačali, bo zelo hitro povrnjena

Zaradi nizke porabe avtoplina je denarni vložek, ki je namenjen za predelavo, izredno hitro povrnjen. Denarne investicije so različne in odvisne od avtomobila. Če razmišljate o montaži avtoplina, si priskrbite izračun za avtoplin. Tako bo odločitev lažja in z lahkoto boste sešteli vse pluse in minuse.

Izračun predelave avtoplina

Ne pozabite kakšen bo kasneje domet vašega avtomobila oz. koliko kilometrov več boste lahko prevozili, zaradi majhne porabe avtoplina in zato, ker boste imeli vgrajena dva rezervoarja. Avto plin namreč lahko uporablja bencin, pravzaprav z njegovo pomočjo avto plin zaženete, ta pa pri določeni temperaturi motorja sam preklopi iz enega goriva na drugega. Poraba avtoplina je izredno majhna, njegovo delovanje pa je izpopolnjeno do te mere, da med vožnjo sam preklopi na bencin in vozila ni potrebno ustavljati. To se zgodi tudi v primeru, če plina v rezervoarju zmanjka. Ko boste delali avtoplin izračun, se ustavite pri vseh dobrih lastnostih, ki jih boste s takšnim vozilom pridobili in cena avto plina se vam bo zdela zelo sprejemljiva. Tisti bolj ozaveščeni boste verjetno poleg nizke porabe avtoplina pomislili tudi na manjše emisije, ki jih takšno vozilo spušča v okolje, kar pa ni zanemarljiv podatek, če vas skrbi za prihodnost otrok.

Postopek avtoplin montaže opravijo strokovnjaki

Montaža avtoplina v vozilo

Pogostokrat kupce skrbi kontrola količine plina v rezervoarju, saj ne vedo, da bodo imeli na armaturni plošči vgrajen ekran, s pomočjo katerega bodo lahko ves čas kontrolirali porabo. Poleg tega je pri nas veliko črpalk, kjer se da avto brez težav napolniti tudi s plinom. Cena avto plina vključuje kakovostno vgradnjo in seveda garancijo, strokovno izvedbo postopka predelave ter na koncu pregled delovanja celotnega sistema. Zaradi vrhunske tehnologije je skrb o motenem delovanju avto plina popolnoma odveč, prav tako pa roke naših izkušenih avtomehanikov ne dopuščajo napak. Če se boste odločili za predelavo vas čaka brezskrbna vožnja, zato ne čakajte in dajte izdelati avtoplin izračun že danes.